Tot mai multi barbati ar spune “DA” daca ar fi ceruti in casatorie

-0shutterstock_61556335Dupa cum spuneam intr-un material recent, vremurile se schimba si mai ales barbatii. Ei bine, poate ca va intrebati de ce sunt de aceasta parere. Pai, pentru ca, in urma unui nou sondaj de opinie realizat de PopCap Games, s-a demonstrat faptul ca aproximativ 44% dintre barbati ar raspunde afirmativ unei propuneri de casatorie din partea partenerei lor chiar daca, in spatele acestui gest, se ascunde si un rationament de ordin financiar.

In plus, mai mult de o treime dintre barbati, respectiv 36%, s-au declarat de-a dreptul incantati in eventualitatea in care iubitele lor ar fi cele care ar face marele pas, a raportat Daily Mail.

Cifra este mult mai mare decat ceea ce asteptam din partea femeilor – numai 31% dintre femei sunt de parere ca barbatii s-ar supara daca ar fi ele cele care ar face propunerea de a se casatori.

Conteaza ca barbatii sa nu fie traditionalisti, la fel ca barbatii britanici, care ar prefera sa fie ei cei care isi cer partenerele de sotii. Cei mai multi, respectiv 27%, au recunoscut ca le-ar fi rusine ca prietenii lor sa afle ca au fost ceruti de soti.

Cu toate acestea, aceasta traditie noua vine cu un cost echitabil, deoarece aproximativ jumatate dintre barbatii intervievati au declarat ca, daca femeia face cererea in casatorie, tot ea ar trebui sa cumpere si inelele.

Din pacate, doar barbatii zgarciti ar fi bucurosi sa fie ceruti, pentru ca, in mintea lor, asta ar insemna ca partenera lor isi va cumpara singura inelul de logodna.

Tu ti-ai cere partenerul in casatorie?

 

Text: Andreea Popescu