Traiesti sub presiune? Iata 5 sfaturi pentru a depasi aceasta stare

Traiesti sub presiune Iata 5 sfaturi sa depasesti aceasta stareA fi sub presiune pentru perioade scurte de timp poate fi o provocare, insa a te obisnui sa traiesti asa poate deveni un adevarat cosmar care in timp iti va afecta sanatatea psihica si fizica. De obicei persoanele care aspira la perfectiune sau isi doresc sa aiba totul sub control sunt persoane care traiesc sub presiune. Va invitam in continuare sa descoperiti cateva sfaturi care sa va ajute sa depasisti aceste momente.Accepta ca nu totul este perfect!

Daca putem sa acceptam ca nu totul este perfect sau cum vrem noi, vom sti si sa trecem mai usor peste aceste momente de presiune. Detinerea controlului absolut este o lupta pe care nu ar trebui sa o ducem mai departe. Viata este formata din imperfectiuni, asa ca trebuie sa invatam sa convietuim alaturi de ele si sa invatam din greselile facute fara a le repeta.

Scrie un jurnal!

Persoanele care tin jurnal si scriu acolo toate dorintele, framantarile si intamplarile de peste zi sunt mult mai linistite si impacate cu ele insele. Intr-un fel sau altul, scrisul te elibereaza de sentimentele grele si te ajuta sa te concentrezi pe lucrurile cu adevarat valoroase din viata. Este important ca in jurnal sa ai un capitol intitulat „Obiective” si acolo sa-ti treci scopurile tale personale. Astfel, fara sa-ti dai seama, iti vei redirectiona energia catre intamplarea acestora.

Nu lasa stresul sa te acapareze!

In doze mici, stresul poate fi benefic si chiar te ajuta sa fii mai productiv, insa, necontrolat, acesta ajunge sa te impinga catre stari de depresie si anxietate. Este esential sa te autoanalizezi si sa observi ce te streseaza. Apoi, inlatura, pe rand, factorii nocivi din viata ta, indiferent care ar fi acestia. Spune pas situatiilor epuizante si oamenilor toxici care te inconjoara.

Aliaza-te cu timpul!

Da, stim, toata lumea se vaita din ce in ce mai mult de lipsa timpului. Trebuie sa stim ca timpul este acelasi pentru toti si conteaza doar modul in care il administram. Astfel, pentru a nu mai sta sub presiune niciodata, observati in care moment din zi aveti mintea cea mai activa si va simtiti mai energici, si profitati de aceasta perioada pentru a va indeplini sarcinile. Astfel veti atinge potentialul maxim fara a va tresa suplimentar.

Imparte-ti gandurile!

Atunci cand ai o prietena sau un coleg de munca alaturi, totul pare mai usor. Impartasirea gandurilor si faptul ca cineva te asculta, te vor face sa treci mai usor peste momentele care revarsa presiune asupra ta.

Text: Madalina Manole