Tratament cu suflet bun

shutterstock_73525342In tratamente, medicina chineza ia in calcul si factorul suflet. Spun chinezii ca, in vindecare, trebuie sa participe si sufletul bun. Medicina chineza sustine ca un om cu suflet rau nu se vindeca. Chinezii afirma ca inima este sediul sufletului. Exista si un punct pe corpul omenesc prin care se ajunge la suflet.

Acest punct este denumit de chinezi “vama sufletului” si reprezinta un punct energetic aflat la doua laturi de deget de incheietura pumnului. Se spune ca in acel punct a patruns primul cui in trupul lui Iisus, atunci cand a fost rastignit. De altfel, cu mii de ani in urma, si chinezii credeau intr-un singur Dumnezeu. Dupa ce a explicat toate acestea, dr. Teodor Coldea, medic de medicina clasica si cu supraspecializare in medicina chineza si in medicina indiana, mai dezvolta cateva filozofii spectaculoase ce stau la baza filozofiei si medicinei din China.

Reamintim spusa filozofiei chineze ca sediul sufletului este in inima, dar chinezii sustin ca fiecare organ are un suflet, un duh.

Ficatul este sediul sentimentului de manie, sediul supararii, ficatul este generalul care elaboreaza strategia, dar vezica biliara este organul care da curajul de a lua decizii. Un om cu deficit de energie pe ficat este un om care se enerveaza des. In mod paradoxal, inima este afectata cand sentimentul de bucurie este in exces. De altfel, componenta Yang este cea a bucuriei, iar contrariul Yin inseamna tristete. Dar aceste contrarii energetice se transforma unul in altul cand ajung la limita excesului. Yang cand atinge excesul se transforma in Yin si invers. Daca un om se va bucura foarte tare, va urma o perioada de tristete. Cand pancreasul, dar si stomacul prezinta deficite de energie, omul acela este tot timpul ingrijorat, nemultumit, el despica firul in patru. Cand plamanul se afla in suferinta energetica, oamenii sunt tristi, melancolici. Insa rinichiul da durata vietii. El este rezervorul de energie al organismului. In rinichi se afla energia ancestrala. Parintii lasa descendentilor mostenirea de energie in rinichi. Cand alt organ se afla in saracie energetica, rinichiul ii doneaza energie. Si despre suparare….

“Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului, care poate determina diferite neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata. Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem in atmosfera, din punct de vedere vibratoriu – ganduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente etc. – se intoarce la noi producand efecte perturbatoare in campul nostru energetic. De aceea nimeni nu poate face rau altuia fara sa plateasca. De aceea oricand aveti ganduri negative despre o persoana sa va rugati in permanenta pentru sanatatea ei. Cand ne gandim la cineva, se creeaza instantaneu o punte energetica intre noi si omul la care ne gandim. De aceea, orice gand rau reprezinta un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod inconstient, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru. Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric, poate provoca un rau atat celui care o rosteste, cat si unui alt om.

 

Neintelegerile intr-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare incearca astfel sa aiba controlul si sa ramana deasupra intregii situatii. Cand controlezi o alta fiinta, ii iei energia, iti faci plinul pe socoteala altuia. Astfel, devii vampir energetic. Ori de cate ori cadem in acest prost obicei, ne deconectam de la sursa si intram in suferinta. Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara.

 

Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ura. O agresivitate subconstienta fata de barbati/femei se transforma intr-un program de autodistrugere. Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, atunci ei nu merita sa ramana impreuna. Dependenta naste agresivitate. Iar agresivitatea produce boala.

 

Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia. Cu cat este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atat mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea. Cearta, mania, nerabdarea emit in tacere o mare forta distructiva. Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor. Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite pentru ca ele pot prelungi durata lor. Cand nu vorbim cuiva despre problemele noastre, noi ne indepartam de ele. Indepartarea de ele este primul pas pentru depasirea acestora. Esential este, atunci cand vorbiti despre problemele si emotiile dvs., sa nu cautati mila sau compatimire.

IMPORTANT: Daca aveti o mare suparare sau tristete, incercati sa nu aduceti sentimentele acestea acasa. Iesiti in strada cu deosebire in locurile inverzite si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic. Daca locuiti de cativa ani si ati saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele in care v-ati certat si suparat, asezati-va in acel loc, iertati, anulati agresivitatea fata de iubire, rugati-va (de ce nu?).

Este mai bine sa plangeti decat sa urati. Daca n-ati reusit sa va invingeti pe dvs. insiva, agresiunea se acumuleaza in mod inevitabil.

 

Atunci cand plangeti, agresiunea aparuta se distruge

Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. Inseamna ca supraincarcarile nu trebuie sa fie permanente si in fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare si va dauna sanatatii. Incercati sa identificati cat mai corect care este munca ce v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata dvs. Nu cautati neaparat satisfactii materiale. Nu cautati plata, nici lauda si nici o rasplata, orice ati face.

 

Savarsind ceva bun, noi pretindem imediat recompensa

Aceste dorinte aduc ca rezultat suferinta. Cu cat veti intensifica acest tip de pretentii, cu atat va creste nivelul de agresivitate si se va intari programul de autodistrugere.

Cand cineva te jigneste, nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti, urmeaza ca purificarea sufletului sa se infaptuiasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta, ea vine prin moarte. Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea, in masura in care reusim sa-i iertam, in aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime. Se cuvine sa iertam nu numai in gand, ci si cu sufletul. Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate. Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat, ne putem vindeca de o boala grava. Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune va iradia atat de multa iubire catre intreaga lume, incat iubirea se va intoarce la tine din belsug. Cum daruiesti, asa primesti!

 

Razbunandu-te, te faci egal cu adversarul. Iertandu-l, te arati superior. Iertand, ne eliberam pentru a ne putea inalta. Ar trebui sa fim constienti ca, iertand, ii eliberam pe cei care ne-au gresit, deci, iertand, oferim libertate. Sa alegi calea iertarii, pentru ca numai ea desface rana inclestata in timp. In dragostea omeneasca trebuie intotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cat aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat, cu atat mai mult creste dependenta de el.

 

Dependenta de valorile materiale ne va omori incetul cu incetul si spiritul si sufletul

Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. O gandire sau o actiune negativa sunt resimtite dureros de mii de organisme. De aceea exista o lege a naturii si a stiintei (principiul al III-lea al mecanicii cunoscut si sub numele de “principiul actiunii si reactiunii”) conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua insine. Straduinta de a ierta dusmanii si de a indrepta spre ei numai ganduri de pace si iubire constituie un act protector pentru noi.

 

Asadar suntem ceea ce suntem ca rezultat a tot ceea ce am gandit!

 

Text: Alexandra Lupu