Tratamente naturale pentru albirea dintilor

shutterstock_69604327Cauti o metoda sigura si accesibila pentru albirea dintilor? Incearca cateva solutii naturale! Chiar dau rezultate! Dulciurile consumate in exces, cafeaua si mai ales fumatul ingalbenesc dintii si le ataca smaltul.

Asa apar, odata cu trecerea timpului, cariile si problemele gingivale. Insa, cu ajutorul unui stil de viata echilibrat si al unei igiene bucale adecvate, previi toate aceste probleme. Iti prezentam o serie de remedii naturale cu efecte garantate!



  • Coaja de portocala, secretul unui zambet atragator

Un remediu eficient pentru albirea dintilor este coaja de portocala uscata si rasnita. Tot ce trebuie sa faci este sa cureti coaja unei portocale si sa o usuci la cuptor, avand grija sa nu se arda. Dupa ce s-a uscat bine, o macini la rasnita electrica. Apoi, amesteci o jumatate de lingurita de coaja rasnita cu putina pasta de dinti (foloseste varianta pentru albirea dintilor).

Foloseste remediul de trei-patru ori pe saptamana si nu-ti peria dintii mai mult de un minut. Daca ai gingiile sensibile, poti prepara o apa de gura dintr-o jumatate de cana cu ceai de cimbru in care ai fiert si doua-trei cuisoare (au efect puternic antiseptic), doua-trei picaturi de ulei de menta si cinci picaturi de tinctura de propolis (cicatrizeaza si intareste gingiile).

  • Sarea mentine gingiile sanatoase

Un remediu la indemana oricui este sarea grunjoasa (daca este prea mare, macin-o mai intai). Da rezultate foarte bune daca te perii cu aceasta pe dinti, de doua-trei ori pe saptamana, insa nu inainte de a te spala cu pasta de dinti. Sarea are efect abraziv si indeparteaza toate impuritatile de pe dinti si gingii. La final, mai poti tampona dantura cu zeama de lamaie. Lasa remediul sa actioneze un minut, apoi clateste-te cu apa din abundenta.

  • Si fructele ajuta la albirea naturala a dintilor

Unele fructe precum merele, gutuile sau perele mai verzi sau legumele mai dure precum morcovii sau telina consumate proaspete previn aparitia petelor pe dinti. Acestea stimuleaza nivelul salivei si previn multiplicarea bacteriilor in cavitatea bucala. In plus, fibrele din aceste alimente ajuta la indepartarea tartrului prin masticatie.

Text: Elisabeta Cosmescu