Tratarea vergeturilor cu mezoterapie

 

tratarea-vergeturilor-cu-mezoterapieStudiile arata ca liniile fine si albe se intalnesc pe pielea a 90% dintre femei. Cu toate ca din punct de vedere medical nu constituie o problema, vergeturile sunt “spaima” femeilor, fiind cele mai intalnite leziuni ale pielii. si pentru ca nu exista nimic care sa previna aparitia lor, tot ce putem face este sa le tratam prin mezoterapie. Tehnica nonchirurgicala si usor invaziva consta in injectarea in mezoderm si in straturile adipoase subcutanate a unor cantitati mici de substante care au rolul de a distruge reteaua celulitei, de a mobiliza grasimile din aceasta zona, de a intensifica fluxul sangvin, de a creste dranajul limfatic si venos, de a reface structura pielii si de a-i reda elasticitatea si fermitatea. Odata cu cresterea tonicitatii pielii,  zona care prezinta vergeturi are o circulatie sangvina si un drenaj limfatic imbunatatite.  Totul pare a fi perfect dintr-o singura intepatura!

Scurta istorisire despre colagen

Epidermul are mai multe straturi: stratul cornos, lucid, granulos, filamentos si bazal (germinativ). Stratul cornos pierde zilnic 20-30 de celule moarte, acestea fiind inlocuite in permanenta de altele noi. Cu cat ne exfoliem pielea mai des, cu atat aceasta capata mai multa elasticitate si devine mai tanara prin reinnoirea celulelor. Dermul este situat sub epiderm si ofera elasticitate si tonicitate. La acest nivel se gasesc fibroblastele, precursorii colagenului, elastinei si reticulinei si terminatiile nervoase, precum si vasele de sange. Fibrele de colagen reprezinta aproximativ 90% din fibrele din derm si ele sunt cele care dau rezistenta si fermitate pielii. Dupa varsta de 25 de ani productia de colagen scade, iar in jurul varstei de 40 de ani se opreste productia acestuia. Hipodermul are o grosime variabila si la nivelul lui se gasesc glandele sudoripare, foliculii pilosi, vasele de sange si firele de par.

Cocktailuri injectate in piele!

pH-ul pielii in general este de 5,5, iar filmul hidrolipidic de la nivelul pielii are un rol esential in protectia pielii: de a mentine apa in interiorul ei dar si de a respinge microorganismele. Pentru a mentine tenul luminos, fara riduri pronuntate, si pielea corpului ferma si lipsita de celulita si vergeturi, femeile ar trebui sa recurga la procedeul numit mezoterapie. Tratamentele de mezoterapie sunt proceduri de estetica minim invaziva, nedureroasa, care presupun injectarea unor substante sau cocktailuri de substante in doze mici in stratul subcutanat, mai exact in vergeturi. La nivelul mezodermului se creeaza o mai buna oxigenare si hranire, ceea ce le face sa dispara cu timpul.

Frumusetea ,,vine” in 8 sedinte

Mezoterapia presupune injectarea de extracte precum: anghinare, elcarnitina, cafeina, fosfatidilcoleina, extract de rutin, aminoacizi, vitamine, siliciu organic, acid glycolic, zinc, oligoelemente, biotina (vitamina H, esentiala pielii), gingko biloba sau acid hialuronic. Aceste tipuri de sedinte se fac o data la 7 zile, timp de aproximativ 7-8 sedinte. Dupa aceea, este indicat sa se realizeze o sedinta pe luna. Pentru a obtine un rezultat optim se completeaza cu diete, electrostimulare, drenaje limfatice si masaje endermologice.

Text: Ana-Maria Blaj

Consultant: Dr. Mirela Miertoiu