Trend de toamna: aplicatiile pe unghii

Desi nu ne-am fi dorit ca vara sa se sfarseasca, totusi, toamna are si partile sale bune: aerul tare, puloverele calduroase si nuantele din paleta noului sezon reprezinta o adevarata incantare. Indiferent de anotimpul in care ne aflam, manichiura trebuie sa fie impecabila, pentru ca ea poate conferi un plus de originalitate oricarei tinute. Toamna 2014 este plina din surprize, atat din punct de vedere al culorilor, cat si al aplicatiilor si picturilor care se poarta pe unghii. Pentru a afla mai multe detalii despre ceea ce se poarta toamna aceasta pe unghii, am stat de vorba cu Cora Diaconescu, owner al salonului Maison Paris.

 Ce culori purtam pe unghii in toamna 2014

Nuantele must-have pe unghii in sezonul de toamna 2014 sunt rosul, verdele-army, albastrul matuit, movul-pruna, burgundy-ul si, desigur, nu renuntam nici la nude-uri. Rosul a fost si va fi intotdeauna o culoare care atunci cand este purtata pe unghii, si nu numai, emana feminitate, putere, dar in acelasi timp delicatete. Rosul pe unghii poate fi „abordat” indiferent de momentul zilei, fie ca mergem la birou, la un party sau la un eveniment special. Cand vine vorba despre nude-uri, ideea este cam aceeasi. Tot din paleta de toamna nu trebuie sa-ti lipseasca movul-pruna, o culoare mai intensa care va arata foarte bine purtata alaturi de un pulover pufos, galben. Albastrul, verdele-army sau burgundy-ul sunt nuante potrivite pentru acest sezon.

 

Modelele fanteziste si aplicatiile pe unghii

Modelele fanteziste sunt inedite, ies intotdeauna in evidenta, fie ca sunt realizate cu ajutorul benzilor metalice, sclipiciului sau aplicatiilor 3D. Este adevarat ca acestea din urma sunt ceva mai pretentioase deoarece purtatoarele trebuie sa fie foarte atente sa nu le agate. Accesoriile aurii sunt la mare cautare toamna aceasta, asa ca o manichiura albastra cu usoare accente metalice poate reprezenta o alegere foarte buna la un eveniment care va avea loc seara fara nicio problema. Tot pentru toamna aceasta, in materie de aplicatii, se poarta frunzele si florile uscate, dar si modelele leopard print. Modelele pe unghii realizate cu ajutorul catorva perlute nu sunt prea mult, chiar si pentru acelea dintre voi care isi doresc sa adopte un stil clasic.

 

Manichiura french reinventata

Ne place manichiura french pentru ca o putem reinventa indiferent ca este primavara, vara, toamna sau iarna. Toamna 2014 vine cu propuneri interesante. In loc de linia de smile alba a french-ului, culorile pe care le puteti alege sunt movul-pruna, rosul-burgundy sau verdele-army despre care aminteam mai sus. De asemenea, se poata aplica pe toata unghia una dintre aceste nuante, in timp ce linia de smile a french-ului poate fi realizata cu auriu sau cu orice alta nuanta potrivita. Cat despre forma unghiilor, specialistii ne sfatuiesc sa acordam mai multa atentie anatomiei unghiilor, si mai putina trendurilor.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu
Salon Maison Paris: strada Constantin Aricescu nr. 18, sector 1