Trucuri de machiaj pentru corectarea defectelor

trucuri machiaj

Trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi ar vrea să știe câteva trucuri de machiaj, atunci când ne uităm dimineața în oglindă. Găsim aproape de fiecare dată pe chip un defect oricât de mic, care ne scoate din sărite. Fie că este un coș banal în mijlocul frunții sau o trăsătură care ni se pare că nu ne avantajeaza, fiecare dintre ele are o rezolvare. Machiajul, ca de fiecare dată poate face minuni. Află în continuare cum…..Pomeți bine definiți

Pomeții sculptați pot fi cel mai ușor de imitat. Suge-ți obrajii, până când obții două gropițe. Acoperă-le cu pudră bronzantă. Apoi aplică un praf de pudră sclipitoare pe vârful pomeților. Contrastul închis-deschis va crea impresia de pomeți proeminenți.

Nas mai subțire

Un nas ceva mai îngust poate fi obținut și fără a apela la bisturiu. Este nevoie doar de un highlightetpe care să îl aplici pe tot lungul nasului, de la sprâncene până la vârf. Apoi acoperă restul nasului, de o parte și de alta a liniei cu un corector puțin mai închis la culoare decât culoarea pielii tale. Astfel, centrul nasului va reflecta lumina, iar părțile laterale vor fi mai puțin evidente.

Un ten mai proaspăt și îmbujorat

După o noapte mai lungă și somn insuficient, poți apela la un truc să-i redai tenului culoarea. Ia o pensulă mare și trece-o printr-un blush roz, apoi prin pudra pulbere pe care o folosești de obicei. Scutură excesul și apoi pudrează foarte usor cu ea nasul, fruntea și pomeții. Tenul tău va căpăta un aspect proaspăt și îmbujorat.

Rilastil Maquillage este o gama de produse de machiaj, special conceputa pentru pielea sensibila si reactiva. 

Ascunde coșul!

Ca să ascunzi coșul apărut chiar în miklocul frunții, pe obraz sau, vai, chiar pe nas, pune la frigider o dischetă demachiantă îmbibată în soluție oftalmică. Aplic-o apoi pe coș timp de 10 minute. Micul monstru se va micșora datorit- temperaturii scăzute, iar colirul din compoziția soluției oftalmice va ajuta la dispariția roșeții. La final, acoperă zona cu stickul corector antiblemish.

Atenuezi culoarea

Dacă tenul tău are o tentă roșie mult prea evidentă, poți să-i domolești culoarea cu un fond de ten sau cu o cremă hidratantă care conține un pigment gălbui. Caută un produs cu warm sau golden în denumire. Aplică-l pe tenul curat și acoperă-l apoi cu o pudră translucidă.

Un decolteu hot

Contrar părerii generale, un sutien push-up nu e singura metodă de a mări un decolteu, nu tocmai generos. Acelasi efect îl poate avea și pudra bronzantă, dacă o aplici cu generozitate în spațiul dintre sâni. Contrastul cromatic va da senzația de adâncimeși sânii vor ieși mai mult în evidență.

Acoperă porii

Porii dilatați trădează un ten gras, de aceea, înainte de toate trebuie să te ocupi de acest aspect. Folosește zilnic un produs de curățare pe bază de acid salicilic. Baza de machiaj trebuie să fie mată. După care finalizează cu șervețele absorbante în loc de pudră, pentru că aceast se adună exact în porii pielii, efectul fiind invers celui scontat.

Ascunde urmele

Pentru a contracara roșeața pielii ai nevoie de un corector verzui. Îl aplici pe zona înroșită și deasupra vii cu fondul de ten pe care îl folosești în mod obișnuit. Dacă semnul este mai mult o vânătaie, caută un corector cu nuanță piersică, pentru a neutraliza nuanța albăstruie.

De obicei, cicatriciele sunt mai închise la culoare și pielea este mai întinsă, subțire și lucioasă. Pentru început este bine să utilizezi o cremă tratament pe bază de retinol, iar între timp poți folosi un corector matceva mai deschis decât tenul tău. Pentru precizie aplică-l cu o pensulă, apoi finisează cu pudră. Cu cât tenul va fi mai mat, cu atât cicatricea se va vedea mai puțin.

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock