Trupa The Black Eyed Peas, data in judecata de compania Ubisoft

618w_black_eyed_peas_experience_1“Nu iti incalca niciodata cuvantul dat”, spunea o vorba din batrani care pare-se ca a fost uitata de multa lume printre care si de unele celebritati. Cat costa sa nu te tii de promisiune? Noi zicem ca in jur de un milion de dolari.

Da, ati citit bine! Cu atat au fost amenintati ca vor trebui sa plateasca membrii trupei The Black Eyed Peas. Acestia au fost dati in judecata de compania Ubisoft deoarece, desi au semnat un contract cu aceasta, nu si-au indeplinit indatoririle. Conform purtatorului de cuvant al companiei Ubisoft, Fergie, will.i.am si Taboo trebuiau sa apara intr-un joc numit “Black Eyed Peas Experience”, ce trebuia sa devina la un moment dat disponibil pe Nintendo Wii si Kinect for Xbox 360. Versiunea jocului trebuia sa aiba un format similar jocului video Just Dance, insa lucrul acesta nu s-a mai intamplat.

Desi Ubisoft a cheltuit o suma exorbitanta pentru proiectul iOS, dezvoltatorul este aparent in imposibilitatea de a scoate pe piata acest joc, deoarece membrii trupei inca nu au raspuns solicitarilor de aprobare, conform Eurogamer.

Conform avocatilor, neintelegerile au inceput inca din luna martie, neintelegeri ce au dus la deciziile de fata.  “In ciuda solicitarilor repetate din partea Ubisoft inca de la inceputul lunii martie, membrii trupei BEP nu au dat niciun raspuns. Prin urmare, se ajunge la concluzia ca acestia au incalcat contractul prin refuzul lor de a aproba sau dezaproba publicarea jocului IOS. Ubisoft si-a respectat toate obligatiile impuse prin contract.”

Asa ca membrii trupei au fost dati in judecata, banii castigati urmand sa acopere costurile de dezvoltare a jocului, cat si profiturile pierdute. Promisiunile costa, nu gluma!

 

Text: Andreea Popescu