Tu cand ti-ai invatat copilul sa foloseasca toaleta?

Tu cand ti-ai invatat copilul sa foloseasca toaleta?De curand, expertii le-au oferit sugestii parintilor cu privire la momentul si modul in care trebuie invatati copiii sa foloseasca toaleta. „Folosirea toaletei este considerata a fi un proces natural, care are loc odata cu cresterea, insa exista foarte putine informatii stiintifice disponibile pentru medicii pediatri”, a spus Darcie Kiddoo, doctor specialist in Chirurgie Pediatrica si Urologie in cadrul universitatii din Alberta.

„In realitate, invatarea copiilor sa foloseasca toaleta este un proces complex, care poate fi afectat de conditiile anatomice, fiziologice si comportamentale”, a mai adaugat pediatrul. Metodele au variat in ultimul secol foarte mult, tocmai de aceea sunt nestructurate corect. Momentul potrivit pentru inceperea instruirii copilului despre cum sa foloseasca toaleta este atunci cand atat copilul, cat si parintii sunt pregatiti. Atat Academia de Pediatrie, cat si Societatea Canadiana Pediatrica recomanda instruirea copiilor incepand de la 18 luni, intrucat de la aceasta varsta pot intelege importanta acestui proces.

Text: Andreea Popescu

august 11th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate