Tu cat timp ii acorzi copilului tau?

shutterstock_11312944Tatii tineri sunt din ce in ce mai ocupati cu afacerile si cu jobul, incat ajung sa se instraineze de propriii copii, conform unui nou studiu. Lipsa comunicarii are efecte puternice asupra copilului, dar si asupra relatiei tata-fiu. Conform studiului, se pare ca tatii tin legatura cu copiii lor doar pe baza apelurilor telefonice sau comunicand pe calculator, conform producatorilor de jucarii Bandai, care au realizat studiul.

Din aproape 5.000 de tati chestionati, circa o treime au copii cu varste cuprinse intre cinci si zece ani. Conform Daily Express, trei sferturi dintre tatii care au luat parte la acest studiu au declarat ca regreta faptul ca nu petrec suficient timp cu copiii lor si ca nu s-au dus niciodata in parc, sa joace fotbal sau sa se plimbe cu bicicleta cu cei mici.

48% dintre tati au declarat ca vin prea obositi de la serviciu ca sa mai poata petrece timp si cu cei mici, iar 35% au declarat ca au weekendul prea aglomerat cu sarcini de serviciu. Conform declaratiilor facute de tatii chestionati, acestia petrec de obicei numai 56 de minute pe zi cu fiii lor, luand in considerare si zilele de sambata si duminica.

Alarmant, aproape o cincime dintre tatii chestionati au declarat ca aloca doar 15 minute din timpul lor pentru a sta cu cei mici.  „Este ingrijorator faptul ca nu se poate stabili o legatura tata-fiu din cauza programului incarcat al parintilor. Din cauza jobului, unii copii nu isi pot vedea tatii nici macar in weekenduri, lucru ce poate avea un impact negativ asupra dezvoltarii celor mici.”

In plus, cercetarile anterioare au concluzionat ca taticii care sunt prezenti mai mult timp in mijlocul familiei au copii mai dezvoltati, mai responsabili si mai abili verbal.

 

Text: Andreea Popescu