Tu ce crezi despre casatorie?

Tu ce crezi despre casatorieDe ce unele femei sunt facute pentru casatorie, iar altele pentru singuratate? Intr-o societate ca a noastra, casatoria este o norma. O norma religioasa, ce-i drept, iar daca cei doi nu se potrivesc inseamna ca nu le-a fost scris sa fie impreuna. De ce unele femei simt nevoia sa ramana independente? Femeile sunt atat de diferite…


Este posibil sa nu doreasca sa fie „domesticite”. Ele vor sa iasa in natura, sa exploreze si sa isi creeze singure oportunitati. Unele femei, pur si simplu, nu vor sa fie „imblanzite”, pe motivul ca nu cred ca si-ar putea schimba stilul de viata. Unele femei sunt ambitioase si puternice, atat de departe de realitate incat nu doresc sa se casatoreasca. De ce si cum putem hotari sa facem acest lucru? Suntem cumva influentate sau nu este o decizie asa de importanta?

Mireasa fiind, Mallika Jain este entuziasmata de casatoria ei. Ea nu pare nervoasa si nici intimidata de parerile celor din jurul ei. „Mi-a fost teama la inceput, atunci cand am decis amandoi sa ne casatorim, dar astept cu nerabdare o viata noua alaturi de el”, spune Mallika foarte fericita. Ea ne explica modul in care o multime de prieteni de-ai ei sunt complet impotriva casatoriei, crezand ca, daca face acest pas important, isi va pierde independenta. „Am incercat sa le explic ca independenta nu se pierde odata ce te casatoresti, insa ei sunt atat de convinsi, incat nu asculta ceea ce le zic”.

Presiunile excesive si santajul emotional le determina pe cele mai multe femei sa se casatoreasca impotriva vointei lor. Mai ales in cazul celor „slabe de inger”. Intreaga vina o detine familia, deoarece  are o influenta foarte mare asupra lor, incat ajung sa se teama de reactiile celor din jur. O relatie tumultuoasa intre parinti este motivul pentru care copiii cresc cu senzatia ca nu trebuie sa se casatoreasca. Ei sunt afectati de acest lucru si de multe ori merg pe principiul „daca parintii mei au trecut prin asta, atunci nu vreau sa trec si eu, deci nu vreau sa ma casatoresc”. Psihologul Shah Niral mentioneaza ca „este foarte normal ca unele femei sa nu se simta capabile sa se casatoreasca, sa-si asume responsabilitati si sa aiba copii… Este aproape la fel ca si la barbati. Diferenta este ca esti femeie! Iar societatea te obliga practic sa faci toate acestea. Este nedrept,dar, din pacate, acesta este adevarul.” Anjanaa Damodharan in varsta de 23 de ani lucreaza la o agentie de publicitate. Ea este maritata cu munca ei si este preocupata doar de cariera si distractie. „Eu cred ca mariajul este o pierdere totala de timp, energie si bani, iar intregul concept de monogamie si, implicit, sejurul credincios este foarte greu de inteles pentru multi oameni, in special pentru cei din generatia mea. Este foarte dificil sa stai legata de cineva, in special in timpurile acestea.

Desi exista femei care sunt pentru intemeierea unei familii, exista si unele care sunt orientate numai spre cariera si spre viata single”. Anjanaa este de parere ca, atunci cand te casatoresti, trebuie sa spui la revedere carierei si bun venit sarcinii. In timpurile noastre, cu toate ca femeile au invatat sa se lupte pentru ceea ce cred ele ca isi doresc, urmand drumul pe care il considera potrivit, conceptul de casatorie este ceva in care poti crede sau nu. Este simplu! Unele femei se vad imbracate in mireasa, altele nu. Insa multe femei se lupta neputincios in incercarea de a-i veni de hac acestui ritual numit „casatorie”.

 

Sursa: Daily Mail

Text: Andreea Popescu