Tu ce tip de ten ai?

wefrtgyhjkFoarte multe femei se plang de problemele pe care le au cu tenul, fie ca acesta este uscat sau gras. Dar cum ne dam seama ce tip de piele avem? Raspunsul la aceasta intrebare este ca, de cele mai multe ori, nu avem nicio idee. Este neaparat nevoie sa stii ce tip de piele ai, astfel incat sa alegi produsele potrivite nevoilor ei. Cu ajutorul unui simplu test in fata oglinzii, poti sa identifici tipul tau de ten.

Pentru a face acest test, nu trebuie sa stai intr-o camera cu conditionat cel putin jumatate de ora inainte, nu trebuie sa te speli pe fata cu o ora inainte si nici sa transpiri sau sa te expui la soare cu jumatate de ora inainte.

Procedura este simpla! Uita-te intr-o oglinda si apasa-ti fata cu degetele. Atinge-ti fruntea, nasul si barbia, fara a lua degetele de pe fata, printr-o miscare continua. Dupa aceea, apasa obrajii cu degetele, atat pe cel stang cat si pe cel drept, in acelasi timp, uitandu-te in oglinda.

Iata cum iti vei dai seama ce tip de ten ai:

Ten gras: Daca ai urme uleioase pe fata, atat pe zona T (nas si frunte), cat si pe obraji, atunci rezultatul este unul clar. Tenul tau este gras si probabil ca te confrunti cu probleme precum pori deschisi si o fata lucioasa.

Ten uscat: Daca nu ai urme de sebum, insa puful de pe fata se electrizeaza atunci cand te apropii de oglinda, acest lucru se datoreaza electricitatii statice produse de pielea uscata.

Ten mixt: Daca ai urme de sebum doar in zona T, atunci tenul tau este unul mixt. Acest tip de piele este cel mai normal, deoarece zona T este intotdeauna mai grasa decat restul fetei, fiindca acolo sunt situate glandele sebacee. Asadar, obrajii sunt uscati, in timp ce nasul si fruntea sunt grase.

Ten sensibil: Acest tip de piele este cel mai greu de detectat, deoarece pielea sensibila poate fi si uleioasa, dar si uscata. Insista sa apesi mai intens pe zonele fetei, ia daca te inrosesti si simti o iritatie, inseamna ca pielea ta este una sensibila. Asadar, tu ce tip de ten ai?

Apa de trandafiri Naturalis te ajuta sa iti pastrezi prospetimea si hidratarea, indiferent de tipul de ten! Gasesti mai multe detalii pe http://www.catena.ro/Ingrijire-ten-cat135/Naturalis-Apa-de-trandafiri-330ml-prod45070.aspx.

Text: Ruxandra Raica