Uleiul de argan – aurul verde de Maroc

2009_body_care_uleiul_de_arganUleiul de argan, cunsocut si sub numele de aurul verde de Maroc, este unic in lume datorita caracteristicilor sale nutritive si cosmetice.

Arborele de argan creste numai in regiunea de sud-vest a Marocului si este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Pentru a obtine un litru de ulei, este necesara culegerea fructelor a circa 6 arbori Argania spinosa. Femeile marocane depun o munca deosebit de laborioasa pentru a decoji si zdrobi fructele, inainte de a fi supuse procesului de extragere.Tratament cu ulei de argan, pentru par si unghii degradate

Uleiul de argan are calitati calitativ superioare uleiului de masline, insa are un gust total diferit, fiind asemanator cu gustul de susan.
Are intrebuintare dubla, culinara si cosmetica, datorita procentului ridicat de vitaminele A, E, cu activitate antioxidanta, si F, cu activitate nutritiva si emolienta. Este indicat pentru hidratarea si hranirea pielii si ca fortifiant in tratamentul parului degradat si al unghiilor.


Uleiul de argan are efect anti-imbatranire

Este foarte eficient in cosmetica, putand fi folosit in stare naturala pe piele pentru masaj anti-stres, hidratare, refacerea filmului hidrolipidic, cu efect anti-imbatranire, cicatrizant. Uleiul de argan este un remediu excelent pentru revigorarea unghiilor fragile si casante. Iata o reteta eficienta: se pune o cantitate egala de ulei de argan si zeama de lamaie intr-un vas si se tin unghiile 10-15 min. Pentru parul degradat se recomanda ungerea acestuia pe toata lungimea inainte cu o jumatate de ora de spalare. Astfel, isi va recapata stralucirea si vigoarea.


Reduce nivelul colesterolului si hipertensiunea

Beneficiile uleiului de argan nu exclud folosirea lui interna pentru tratarea anumitor afectiuni. Ia dimineata, pe stomacul gol cate o lingurita de ulei alimentar pur, presat la rece, provenit din Maroc si vei reduce astfel nivelul colesterolului si hipertensiunea. Urmeaza acelasi tratament pentru efect anti-obezitate, hepatoprotector, antioxidant si cancerigen.


Uleiul de argan este antioxidant?

Uleiul pur de argan con?ine o cantitate importanta de acizi grasi nesatura?i si, in consecinta, are propriet??i antioxidante deosebite pentru neutralizarea radicalilor liberi. Protejeaza membrana celulara de oxidarea lipidica, incetinind astfel procesul de imbatranire, hidratand si hranind pielea. Este indicat pentru tratarea pielii ?i fortifiant in tratamentul p?rului degradat ?i al unghiilor. Femeile marocane isi maseaza corpul si parul cu ulei de argan si dau o lingura de argan pur nou-nascutilor ca modalitate de a le ura viata lunga.

 

Specialist: Ruxandra Constantina
Medic specialist medicina de familie
Competenta apifitoterapie
Centrul Medical MED-AS
021 313 05 32