Uleiul de cocos previne caria și pierderea dinților

Uleiul de cocos este benefic pentru sănătate, pentru aspectul pielii și al părului, dar are acesta efecte benefice și asupra dinților?

Acest ulei extras din pulpa nucilor de cocos este bogat în acid lauric, despre care se știe că distruge bacteriile, ciupercile și virusurile dăunătoare din organism.

Potrivit cercetărilor, acidul lauric este mai eficient în uciderea acestor agenți patogeni decât orice alt acid gras saturat. Acidul lauric atacă bacteriile dăunătoare din cavitatea orală care pot provoca respirație urât mirositoare, leziuni carioase și boli ale gingiilor. Poate reduce placa bacteriană și combate gingivita.

Vezi aici Produsele de îngrijire orală FORAMEN  Compania Foramen este permanent preocupată de toate inovațiile din câmpul cercetării și dezvoltării din domeniul medicinei dentare și folosește aceste informații ca bază pentru realizarea produselor sale.

Principala cauză a bolii gingivale este acumularea plăcii bacteriene din cauza bacteriilor dăunătoare din cavitatea orală. Cercetările actuale arată că uleiul extras din nuca de cocos poate scădea acumularea plăcii bacteriene și ajută în tratamentul gingivitei,ajuta la prevenirea leziunilor carioase și a pierderilor dentare.

Mai multe studii arată că acesta poate reduce multiplicarea acestor bacterii la fel de eficient ca și clorhexidina, care este ingredientul activ utilizat în multe soluții de clătire bucală. 

Citește și  Uleiul de cocos, un miracol pentru sanatate?

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock