Un pahar de alcool, suficient pentru a te face sa te simti atractiv pentru sexul opus

shutterstock_14071984Alcoolul nu are doar efecte negative asupra celor care il consuma, conform unui studiu. Se pare ca cercetatorii au descoperit ca persoanele care beau un pahar de alcool, indiferent de natura acestuia, se simt mai inteligente si mai atractive, fiindu-le indiferente parerile celor din jur.

Psihologii condusi de Laurent Begue de la Universitatea Pierre Mendes, Franta, au efectuat un experiment bizar intr-un local, dupa care au analizat opiniile celor experimentati.

Studiul s-a realizat in doua etape, dupa cum urmeaza: in prima etapa, 19 bautori au fost rugati sa noteze pe un caietel cat de atractivi se simt atunci cand consuma alcool, pe o scara de la unu la sapte. Din a doua etapa au facut parte 94 de barbati care au fost rugati sa guste un cocktail de fructe, acestora spunandu-li-se ca bautura este nou scoasa pe piata.

Participantii la studiu au fost informati ca la jumatate dintre ei li s-a dat o versiune alcoolica de cocktail iar celorlalti o versiune a cocktailului non-alcoolica, dar niciunul dintre cei chestionati nu a stiut ce fel de cocktail a primit.

Dupa ce au baut „miraculoasa bautura”, au fost rugati sa scrie pe o foaie nivelul de atractivitate pe care cred ca il au pe o scara de la unu la zece si sa realizeze un spot publicitar al noului brand, protagonistii fiind chiar ei. Dupa vizionarea filmuletului in care au fost protagonisti, voluntarii au fost rugati sa-si masoare performanta proprie pentru atractivitate, originalitate si umor.

In urma analizarii datelor si opiniilor participantilor, oamenii de stiinta au constatat ca persoanele care au consumat cocktailul cu alcool si-au evaluat nivelul de atractivitate la o scara inalta, iar cele care au crezut ca bautura lor nu a continut alcool au prezentat un rating scazut al atractivitatii. „Studiul nostru arata ca simplul fapt ca tu crezi ca ai consumat alcool te face sa te simti mult mai atractiv”, a spus Begue. „Doza de alcool nu are nici un efect in sine.” Studiul afirma ca exista si un fenomen prin care oamenii considera ca o bautura le poate spori atractivitatea, iar cercetarile anterioare au constatat ca persoanele incep sa se simta mai atractive si mai lipsite de inhibitii atunci cand consuma o cantitate moderata de alcool.

Studiul va fi publicat in Jurnalul Britanic de Psihologie.

 

Text: Andreea Popescu