Unde s-a filmat videoclipul oficial al piesei „Yodel It!“, care va reprezenta Romania la Eurovision 2017

Zilele trecute Cat Music a lansat videoclipul piesei „Yodel It!“, piesa cu care Ilinca si Alex vor reprezenta Romania la Eurovision 2017. Artistii vor evolua pe scena de la Kiev, in Ucraina, pe 11 mai, in a doua semifinala a concursului, pe pozitia a sasea in concurs, pentru ca finala sa se desfasoare pe 13 mai. Si anul acesta, Catena sustine vocile si talentul romanesc, in calitate de partener de incredere al indragitei competitii muzicale.Sustine artistii romani la Eurovision, alaturi de Catena!

Videoclipul piesei compuse de Mihai Alexandru include imagini filmate in mai multe locuri emblematice din Cluj-Napoca (orasul natal al Ilincai Bacila, care are 18 ani), printre care Parcul Central, Piata Unirii, acoperisul cladirii NTT Data si in fata Teatrului National. Regia videoclipului a fost asigurata de Dan Petcan, recunoscut pentru colaborarea cu artisti cunoscuti, printre care Andreea Banica, dar si trupele Holograf si 3 Sud Est.

Mesajul pozitiv si incurajator al single-ului scoate din rutina orice ascultator, iar clipul pune in imagini povestea fiecarui vers al piesei. „Am avut ocazia sa lucram cu o echipa de profesionisti si desi au fost trei zile grele si obositoare, a fost o experienta minunata. A fost primul nostru clip si suntem foarte mandri de ce a iesit. Speram ca fanilor sa le placa!“, a declarat Ilinca.

„Ne-am distrat foarte tare la filmari! Am fost pentru prima oara la Cluj si am descoperit cat de frumos este orasul. Cu ocazia asta, vrem sa le multumim celor care ne-au sprijinit, dar si fanilor care au fost prezenti la filmari si pe care am apucat sa ii cunoastem“, a adaugat Alex Florea.

42 de tari in concurs

Nu mai putin de 42 de tari participa la editia de anul acesta a Eurovision, dintre care 18 tari se vor duela in prima semifinala, din 9 mai, iar in cea de-a doua semifinala, din 11 mai, intra alte 18 tari, printre care si Romania. Astfel, Ilinca si Alex Florea vor urca pe scena alaturi de reprezentantii din Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Ungaria, Austria, Irlanda, Elvetia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croatia, Norvegia si Belarus.

Ilinca si Alex Florea, planuri pentru Kiev si dezvaluiri despre concurenta

In finala de pe 13 mai sunt calificate direct Ucraina, tara gazda, care a castigat trofeul in 2016, alaturi de cele cinci state finantatoare ale concursului, Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie.

Alex Florea, partenerul de scena al Ilincai are 25 de ani si este nascut in Constanta. A inceput sa cante din adolescenta sub supravegherea lui Mihai Traistariu. A urmat Scoala de Arte Populare si a participat la mai multe festivaluri, iar in prezent face masterul la Facultatea de Arte, Sectia Teatru a Universitatii Ovidius din Constanta.

Text: Oana Baltoc