Unele femei chiar au migrene din cauza activitatii sexuale

shutterstock_11876608Stiu ca cele mai multe dintre noi am apelat la scuza cu migrenele pentru a nu intretine relatii sexuale cu partenerul de viata, insa conform noilor cercetari in domeniu, migrenele au o legatura stransa cu durerile de cap si problemele sexuale. In urma studiului raportat de catre MyHealthNewsDaily, s-a constatat faptul ca 90% dintre femeile care au prezentat migrene s-au confruntat si cu probleme sexuale, iar 29% dintre aceste femei au declarat ca se simt stresate in privinta vietii lor sexuale.

“Femeile tratate pentru durerile de cap primare au afisat o rata mare de simptome sexuale”, au declarat cercetatorii. Potrivit Huffington Post, cercetatorii au descoperit ca migrenele sunt legate de dureri si de tulburari sexuale hipoactive.

In cadrul studiului, 100 de femei cu migrene – fie ele cronice sau episodice – au fost observate timp de trei luni. Rezultatele studiului au fost raportate de catre Daily Mail si au aratat ca femeile cu dureri de cap se confrunta uneori cu depresii si anxietate, factori ce afecteaza satisfactia sexuala. In plus, cercetatorii au declarat si faptul ca unele medicamente pot afecta, de asemenea, activitatea sexuala.

Privind lucrurile dintr-un alt punct, oamenii de stiinta au raportat ca sexul poate preveni migrenele, iar acest lucru difera in functie de persoana. Pentru unii oameni, eliberarea de substante chimice in creier in timpul sexului ajuta la prevenirea migrenelor, in timp ce pentru alte persoane sexul provoaca migrene. In timpul sexului, practic, se intampla fenomenul cresterii fluxului sangvin care are loc in urma intetirii frecventei cardiace. Astfel, se asigura tesuturilor o cantitate marita de oxigen, substante nutritive si hormoni. Sexul elimina toxine si produsi de catabolism, mai exact, radicali liberi, inlaturandu-se in acest mod senzatia de oboseala, stresul cotidian si inducandu-se starea de relaxare.

Studiul a fost publicat in Journal of Sexual Medicine.

 

Text: Andreea Popescu