Vacantele in grup: stres sau distractie?

decupat_Vacantele in grup stres sau distractieSunteti prieteni de ani de zile si v-ati petrecut toata studentia impreuna, poate chiar ati locuit sub acelasi acoperis sau v-ati plimbat impreuna in multe vacante, insa odata ce acele vremuri s-au incheiat, fiecare a pornit pe alt drum si acest fapt ar putea schimba radical situatia dintre voi. Astfel, inainte de a lua decizia sa plecati in concediu alaturi de grupul de prieteni, ganditi-va de doua ori daca aceasta este cea mai buna optiune. Este posibil ca, intre timp, diferentele dintre voi sa se accentueze sau sa apara altele noi. De exemplu, unii poate au copii, iar voi, nu sau poate au o situatie financiara mai buna ca a voastra si, prin urmare, un nivel de trai mai ridicat pe care voi nu vi-l puteti permite, fapt ce, din start, va impune anumite restrictii. In acest sens, va oferim o lista a celor mai dificile „companii de concediu”, astfel incat sa plecati la drum cu lectia invatata si sa puteti conduce orice situatie care nu va este pe plac.Vizitatorul compulsiv

Ei bine, daca aveti in grupul de prieteni un astfel de tip de personalitate, trebuie sa aveti grija, caci va poate face programul fara ca voi sa va dati seama. Pentru vizitatorul compulsiv, imprejurimile nu sunt decat o harta cu locuri de bifat. Acesta nu concepe ideea de a se plimba si atat, ci doreste sa faca noi si noi descoperiri etnografice. Acest gen de persoana obisnuieste sa fie la curent cu toate spectacolele, festivalurile si expozitiile care se petrec in zona respectiva si, fara sa stea pe ganduri, va intocmi o lista cu muzeele si punctele de interes ale locului, astfel ca si voi va veti trezi vizitand fara sa vreti. Concediul este despre relaxare, asa ca, daca nu impartasiti aceeasi pasiune cu prietenii, stabiliti de la inceput ca fiecare este liber sa faca ce vrea. Pe de alta parte, priviti partea buna a situatiei: aveti la dispozitie un adevarat ghid turistic si un itinerar pe masura, asa ca va puteti alege sa vizitati locurile cu real interes pentru voi.

Parintele supraprotector

Un concediu alaturi de prietenii tai care au deja copii se poate transforma cat ai clipi intr-un esec total. Imaginati-va tot spatiul vostru de relaxare invadat de jucarii zgomotoase si fiecare propunere de distractie anihilata, ba mai mult, imaginati-va ticaitul ceasului care anunta ora de culcare a celor mici si, prin urmare, si a voastra, ca doar nu puteti face galagie sa le deranjati somnul. In plus, acesti parinti obisnuiesc sa fie mai mult decat protectori cu copiii, sa le aloce tot timpul si, in cele cateva minute pe care au timp sa vi le acorde voua, sa nu faca altceva decat sa vorbeasca despre noile nazbatii ale celor mici. Va doriti un astfel de concediu? Probabil ca nu, insa daca ati primit o asemenea invitatie, puteti cere sa fiti cazati in locuri diferite, dar apropiate, si astfel sa va impartiti timpul vostru de relaxare cu cel petrecut alaturi de prieteni. Partea buna este ca aveti timp sa invatati si sa va pregatiti si voi pentru momentul cand veti fi parinti!

Controlorii de program

Acestia sunt genul care vad viata ca pe un program si impart ziua de concediu intr-un tabel, delimitat clar pe ore si activitati. In plus, nici nu accepta abaterile si devin irascibili daca ceilalti nu le asculta ordinele. Daca stiti ca aveti un astfel de prieten, fie ii urmati ritmul, fie il lasati liber sa-si organizeze concediul. Cu siguranta nu va doriti ca, in mica vacanta pe care o aveti la dispozitie, sa faceti ce spun si ce vor altii.

Text: Madalina Manole