Vacantele solo pot fi relaxante

Vacantele solo pot fi relaxantePentru a evita singuratatea recurgem uneori la diverse alternative: cina in compania unor cunoscuti, compania unui coleg plictisitor, cumparaturile etc. Nu intotdeauna va place acest lucru, dar intr-o cultura in care a fi impreuna este bine iar singuratatea este privita cu suspiciune, nevoia de a fi aproape de cinevai este de inteles.

Expertii sustin ca a cauta un timp in care sa fi singura este esential pentru sanatatea emotionala. Daca nu-ti petreci destul timp de unul singur esti pasibil sa devii iritata si chiar deprimata. Citeste mai multe din motivele pentru care ar trebui sa te mai distrezi si de una singura.

Mai multe momente de exaltare
Cand esti prinsa in rutina vietii este greu sa mai reflectezi in ce directie mergi, spun psihologii. Destul de adevarat. Abia cand ai plecat din biroul tau si cand ai iesit la o plimbare cu bicicleta simti ca incepi sa te relaxezi: trebuie doar sa-ti alungi gandurile stresante cu care erai obisnuita la servici. Daca nu simti relaxare de una singura, incearca sa-ti induci acest sentiment scriind intr-un jurnal. Jocul meu favorit: scrie sapte locuri care au semnificatie importanta pentru tine. Aminteste-ti de ce imaginea prispei  bunicii tale iti incalzeste inima  si poate aceasta o sa te ajute sa recreiezi  in viata ta de zi cu zi sentimentul care te face bucuroasa.

Doar 10 % din femei merg singure in vacanta
Cercetatorii au demonstrat ca femeile care merg in vacante de unele singure declara ca se simt mult mai libere atunci cand calatoresc. Acestea par sa fie mai deschise unor eventuale intalniri. 77% dintre femeile unui grup de studiu spun ca nu iau cina niciodata in oras de unele singure.  Dimpotriva, o astfel de incercare poate fi relaxanta caci in astfel de momente nu este nevoie sa faceti conversatie. Puteti sa o considerati ca pe o minivacanta in care va ganditi doar la dumneavoastra. Calatorie placuta oriunde doriti sa mergeti!

Text: Adriana Iordan