Valentine’s Day – dragoste de import?

shutterstock 67431202Legenda spune ca Sfantul Valentin era un preot crestin care a casatorit in secret foarte multe cupluri ferindu-se de Imparatul Claudius al II-lea, care le interzisese barbatilor sa se insoare din dorinta ca acestia sa devina adevarati soldati. Sfantul Valentin a fost executat pe data de 14 februarie. De aici s-a nascut o adevarata isterie printre indragostiti, care se inghesuie sa-si faca tot felul de daruri ce au depasit deja bunul simt, care se intrec in sarutari si care au transformat practic iubirea intr-un produs cu termen de valabilitate ce expira a doua zi.

Si daca tot am imprumutat Halloweenul, de ce nu si Valentine’s Day?

Iubire comerciala?

De ce sa ne reducem dragostea la o singura zi, de ce sa alergam dupa cadouri, sa cautam lenjerii intime cat mai sexy, parfumuri cu miros piperat, decoruri cu inimioare si mult, dar mult rosu? Dragostea trebuie traita, ea nu poate fi sintetizata intr-o singura zi, nu sarbatoarea este cea care ne trezeste sentimente, ci iubirea profunda pe care o simtim este cea care ar trebui sa faca din fiecare zi cate o sarbatoare.

Sarbatoreste-ti iubirea in fiecare zi!

Pro si contra Valentine’s Day, cu asta ne confruntam in luna iubirii, iar batalia se da pe doua fronturi. „Cursul dragostei adevarate nu a fost niciodata neted”, spunea William Shakespeare, iar eu spun ca de dragoste nu trebuie sa ne fie frica, nu trebuie sa ne punem intrebari, trebuie s-o traim asa cum nu am mai trait-o niciodata si asa cum nu o vom trai. Si daca in doi bate o singura inima, de ce sa-i dam bomboane si sclipici si sa nu-i oferim  o adiere calda de vant?

Daca iubirea mea s-ar masura…

“Nu stiu altii cum sunt”, dar eu refuz sa cred ca dragostea poate fi demonstrata printr-un un mesaj siropos sau o declaratie. Fiecare zi pe care o traiesti alaturi de persoana iubita, fiecare greutate a vietii care ne pune la incercare dincolo de momentele frumoase, puterea de a trece peste toate si totusi de a ramane impreuna… cam asa am putea defini dragostea dincolo de aparente.

Text: Ruxandra Raica