Vârsta și nivelul de coenzima Q10: cum se modifică în timp

Coenzima Q10 (cunoscută și sub denumirea de ubiquinonă sau CoQ10) este o substanță asemănătoare vitaminelor, pentru că joacă un rol crucial în producerea de energie în celulele corpului uman. Pe lângă aceasta, coenzima Q10 are și proprietăți antioxidante, ajutând la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Modificările nivelului de Q10 în organism sunt influențate de mai mulți factori, inclusiv de vârstă. Nivelul de coenzima Q10 în organism tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă, având astfel implicări pentru nivelul de energie scăzut, sănătatea cardiovasculară precară și procesele de îmbătrânire celulară.Scăderea naturală odată cu înaintarea în vârstă

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de coenzima Q10 în organism poate să scadă treptat. Aceasta se datorează unor factori cum ar fi o sinteză redusă, precum și unei absorbții mai scăzute din alimente.

Impactul asupra nivelului de energie

Deoarece CoQ10 este esențial pentru producerea de energie în celule, o scădere a nivelului acesteia poate duce la oboseală și lipsă de energie, în special în rândul persoanelor în vârstă.

Potențiale implicații pentru sănătatea cardiovasculară

Nivelul scăzut de Q10 poate fi asociat cu anumite probleme de sănătate, inclusiv cu afecțiuni cardiovasculare. Coenzima este esențială pentru buna funcționare a inimii.

Rolul în îmbătrânirea celulară

Deoarece CoQ10 are și proprietăți antioxidante, nivelurile scăzute pot contribui la accelerarea proceselor de îmbătrânire celulară, ceea ce poate duce la un risc crescut de stres oxidativ.

Suplimentarea cu coenzima Q10

Mulți oameni, în special cei mai în vârstă, iau suplimente pe bază de coenzima Q10 pentru a compensa scăderea naturală a nivelului acesteia în organism. Specialiștii recomandă această coenzimă, imbunătățită cu acizi grași omega -3.

Naturalis Coenzima Q10 + Omega 3 este recomandat pentru menținerea sănătății sistemului cardiovascular, producerea energiei celulare, protejarea celulelor de stresul oxidativ, reducerea stărilor de oboseală și combaterea proceselor de îmbătrânire prematură.

Coenzima Q10 + Omega 3 contribuie la prevenirea depunerilor de grăsime pe pereţii vaselor de sânge și ajută la reducerea efectelor secundare legate de durerile musculare, în cazul persoanelor care iau statine pentru reducerea colesterolului.

Așadar, prin suplimentare sau prin includerea alimentelor bogate în coenzima Q10 în dietă este posibil să reușim să menținem unui nivel adecvat al acestei substanțe importante pentru funcționarea optimă a organismului.

Produsul se poate achiziționa din farmaciile