Vedete care au invins cancerul mamar

1aahkAsa cum se spune ca „frumusetea nu tine de foame”, se pare ca nici boala nu tine cont de statutul social sau de faima. In acest fel se explica faptul ca nici vedete cunoscute, precum Kylie Minogue, Christina Applegate sau Sheryl Crow nu au fost ocolite de cancerul mamar.

Si totusi, acestea se numara printre femeile norocoase, deoarece au iesit invingatoare in lupta cu boala. Iata insa ce staruri mai sunt pe lista si care sunt povestile acestora.

 

Cynthia Nixon, celebra actrita din serialul de televiziune „Sex and the City”, a descoperit ca are o tumora la sanul drept la o mamografie de rutina, in urma cu cativa ani. Aceasta nu a facut publica starea sa decat in momentul in care calvarul a luat sfarsit: tumora a fost extirpata, iar sedintele de chimioterapie au inlaturat orice pericol.

 Un aspect foarte important este ca Cynthia avea si antecedente in familie, mama ei invingand, de asemenea, un cancer mamar in urma cu ceva vreme. In prezent, actrita este ambasadoarea fundatiei „Susan G. Komen for the Cure”, care se ocupa cu prevenirea temutei maladii.

 

Desi nu avea pe nimeni in familie care sa fi suferit de o displazie mamara, cantareata Sheryl Crow a aflat si ea in urma unei mamografii de rutina efectuata in 2006 (la varsta de 44 de ani) ca prezinta cateva formatiuni suspecte la ambii sani. Pentru ca a primit diagnosticul la timp si a intrat imediat in sala de operatii, dupa doar sapte saptamani de radioterapie, urmate de cateva sedinte de acupunctura si multe ceaiuri, interpreta de muzica usoara s-a vindecat, astfel incat n-a mai fost nevoie de chimioterapie.

 

Nici celebra Kylie Minogue nu a fost ocolita de cancer. In plus, ea s-a confruntat si cu o grava eroare medicala, intrucat primul medic care a diagnosticat-o sustinea ca nodulii sunt de natura benigna. Neincrederea cantaretei si faptul ca a cerut si opinia unui alt medic la momentul respectiv i-au salvat viata si i-au redat sanatatea. Nu a scapat insa de mastectomia partiala, urmata de sedinte de chimioterapie si radioterapie.

 Mai multe detalii puteti citi pe www.farmaciata.ro.

 

Text: Cristina Ionescu