Vedetele impodobesc bradul de Craciun

Craciunul se apropie cu pasi repezi si noi trebuie sa il asteptam asa cum se cuvine: cu buna-dispozitie, cu sacul incarcat de cadouri, cu masa imbelsugata si… cu bradul impodobit. Desi datina cere ca bradul sa fie impodobit in noaptea de Ajun, vedetele noastre se grabesc sa-l gateasca cu podoabe inainte pentru a se bucura cat mai mult timp de magia sa. Tonica TV a stat de vorba cu celebritatile autohtone si a aflat cum arata pomul de Craciun, ce decoratiuni il infrumuseteaza si care este obiectul traditional ce nu le lipseste din brad nici anul acesta.Tonica Tv: Care este ritualul pentru impodobirea bradului de Craciun?

Amalia Nastase, femeie de afaceri: “Noi il impodobim impreuna si in fiecare an se cearta Alesia cu Emma care sa-i puna varful.

Malvina Cservenschi, designer bijuterii: “Inca nu am apucat sa-l impodobesc. Cred ca anul acesta o sa cumpar un brad artificial alb si-l voi impodobi cu multe globuri aurii si argintii si, de asemenea, voi pune multi ingerasi in el.

Sonia Argint Ionescu, prezentator tv: “Bradul nostru o sa fie similar cu cei din anii trecuti. Nu am avut timp sa cumpar decoratiuni noi, deci va fi roz cu putin rosu si mov.

Anca Lungu, prezentator tv: “Anul acesta va fi un bradut pufos, in sensul ca nu vom agata globuri sau lucruri care se pot sparge, pentru ca Natalia deja a inceput sa traga cu manutele de pe masa si tot felul de obiecte care-i stau in cale, si atunci il vom impodobi cu jucarii de plus sau materiale textile si astfel va fi un bradut pufos.

Andi Moisescu, prezentator tv: “Sa stii ca la noi, bradul de Craciun, arata invariabil la fel. Noi nu schimbam ornamentele de la un an la altul. O sa fie un brad natural, clasic, pe care de regula il pregatim in preajma Craciunului, aproximativ pe 22 sau 23 decembrie. Il impodobim intotdeauna impreuna: eu cu Olivia si cei doi copii.

Tonica Tv: Aveti un obiect pe care il puneti, in fiecare an in brad, ca o traditie?

Andi Moisescu, prezentator tv: “Noi folosim obiectele pe care le-am folosit de cand eram copii: de la steluta care se infige in varf si pana la globurile mai mici sau mai mari din restul bradului. Insa, avem grija tot timpul sa lasam loc suficient sub brad. Acela e locul caruia ii acordam cea mai mare atentie!

Malvina Cservenschi, designer bijuterii: “Am mai multi ingerasi pe care-i pun de la an la an si am cateva globuri pe care le puneam in brad atunci cand eram mica si pe care mi le trimitea mama mea cadou din New York sau Londra, pentru ca ea a locuit acolo 7 ani. Dintotdeauna, de Craciun, imi daruieste un glob cu o poveste frumoasa la care eu tin foarte mult si-l pun in brad.

Amalia Nastase, femeie de afaceri: “Avem globurile din anii trecuti si desi avem grija de ele sa nu se sparga, ele se sparg si noi le tot inlocuim. Intr-un an am incercat sa le spun fetelor sa faca asa cum faceam eu in copilarie: sa impodobeasca bradul cu nuci imbracate in poleiala. S-au chinuit ele si cand au vazut ca nu este foarte usor, au renuntat. Nu avem o traditie anume, dar pastram globurile de la an la an si avem grija sa nu le spargem.

Text: Madalina Manole