Vedetele isi amintesc de prima dragoste

Se spune ca prima dragoste nu se uita niciodata! Fluturasi in stomac, scantei in obraji, tremur in corp – cam asa ar fi definite primele sentimente de iubire. Noi am rascolit printre amintirile vedetelor noastre si am aflat la ce varsta au simtit primii fiori ai dragostei si cum a fost primul sarut. Dar inainte de a afla aceste picanterii, va propun sa punem punctul pe I… ubire!Prima dragoste sau marea dragoste?

Prima dragoste apare de obicei la varste fragede si este trecatoare, rareori transformandu-se in casnicie. In majoritatea cazurilor, prima iubire se intalneste in scoala sau in liceu si este un sentiment care naste trairi si experiente noi. Este momentul in care te descoperi pe tine, dar si pe celalalt, intelegi notiunea de cuplu si faci cunostinta cu stari emotionale noi: nerabdarea de a-l intalni, tresarirea interioara la auzul vocii lui, gelozia, suferinta, bucuria si lista ar putea continua. Prima dragoste nu este neaparat sinonima cu marea dragoste. Desi niciuna nu se uita niciodata, desi ambele se traiesc cu intensitate puternica, fiecare in parte ocupa alt loc in inima si in mintea noastra.

Cum ne influenteaza viata prima dragoste?

Nu intotdeauna prima dragoste ne este impartasita si atunci apare prima suferinta din dragoste care, din fericire, cu timpul, se uita. Problema se pune atunci cand prima dragoste se transforma in relatie de dragoste. Unele persoane raman ani de zile ancorate in fantezia primei relatii si cauta sa reconstruiasca imaginea primului iubit sau sa readuca in prezent franturi din lumea pierduta. Alte persoane, dezamagite de prima dragoste, devin exagerat de circumspecte cu partenerii ulteriori si evita sa intre in alte relatii sau intra cu stangul si lantul dezamagirilor continua. Desprinderea de prima iubire trebuie sa fie fireasca si daca a provocat dezechilibre, atunci acestea trebuie tratate. Nu transforma primul iubit intr-un etalon si nici nu face comparatii ulterioare. Lasa viata sa-si urmeze cursul si vei vedea ca, odata cu anii, se schimba necesitatile sentimentale si se modifica etalonul.

Si vedetele au trecut prin prima dragoste…

Claudia Pavel, artist: “Prima data cand m-am indragostit aveam 17 ani, dar marea mea dragoste este logodnicul meu. Si primul sarut a fost tot pe la 17 ani si cred ca a fost cu aceeasi persoana.”

Calin Goia, artist, trupa Voltaj: “Nu stiu daca o pot numi dragoste, caci dragostea am descoperit-o mai tarziu, dar primii fiori si primele trairi le-am avut in clasa a IV-a. O tin minte si acum, o chema Cristina. Primul sarut a venit mai tarziu, prin clasa a VII-a, dar nu cu Cristina.”

Dan Bitman, artist, trupa Holograf: “Eu acum imi caut prima dragoste! Cat despre primul sarut… nu pot sa va spun!”

Raluka, artist: “Prima dragoste a inceput pe la 10 ani si a durat toata perioada in care mergeam la bunici in vacanta. Imi placea enorm de tare de un baiat de la tara de la bunici, dar care, bineinteles, nu m-a bagat in seama. El chiar s-a cuplat cu prietena mea foarte buna si au ramas impreuna multi ani. Iar primul meu sarut adevarat a fost cu primul iubit, cand aveam cam 17 ani.”

Jorje, prezentator tv: “Imi aduc aminte! Cred ca toata lumea isi aduce aminte prima dragoste si primul sarut. Eu am avut primul sarut prin clasa a IV-a.”

Gabriel Maga, artist, trupa Vunk: “ Cred ca pe la 15 ani a fost prima dragoste. Ma pupam si ma pupam cu o fata si nu am stiut ce trebuie sa fac dupa. Ne-am pupat pana ne-am plictisit si cam asta a fost!”

Cosmin Tudoran, artist, trupa Cassa Loco: “Pe prima mea dragoste o chema Iuditha si era pocaita! Deci nu a fost niciun sarut!”

Text: Madalina Manole