Vedetele prefera BIO

Stilul de viata BIO este deja celebru la Hollywood si este adoptat din ce in ce mai mult si de vedetele autohtone. A trai bio inseamna a trai natural si in perfecta armonie cu mediul inconjurator, inseamna a trai sanatos, oferind sanatate naturii. Daca adopti stilul de viata bio va trebui sa renunti la tot ce este artificial, chimic si procesat si sa alegi sa consumi alimente organice si sa folosesti doar produse naturale.

 Alimentatia bio

Alimentele bio provin din culturi ecologice, fara ingrasaminte chimice, fara aditivi alimentari, fara fertilizatori si alte interventii genetice. Alimentele bio au de obicei specificat acest lucru pe eticheta. Carnea, lactatele, fructele, legumele, bauturile alcoolice, sucurile si chiar si mezelurile pot proveni dintr-o agricultura bio. Este recomandat a se inspecta foarte bine eticheta unui produs, deoarece nu tot ceea ce este descris ca produs natural este neaparat si bio. Alimentele bio, eco sau organice, asa cum mai sunt denumite, se gasesc mai rar in supermarketuri si in pietele agro-alimentare si sunt, in general, mai scumpe decat produsele celelalte.

 

Cosmeticele bio

Cosmeticele bio au in compozitia lor cel putin 95% ingrediente naturale sau de origine vegetala, nu contin parabeni, fenoxietanol, silicon sau coloranti artificiali. In categoria aceasta intra produsele de ingrijire a corpului, a parului, produsele de make-up, dar si detergentii si parfumurile. Orice produs poate deveni bio daca modalitatea de obtinere a lui este una naturala. Cosmeticele bio nu ataca si nu irita tenul, nu sunt cangerigene, nu contin substante nocive si nici nu sunt parfumate. Acestea se pot folosi chiar si pe pielea bebelusului fara a avea impact negativ. Toate aceste motive le fac sa fie preferate de persoanele care acorda o deosebita importanta sanatatii, dar si mediului inconjurator, deoarece ambalajele produselor bio sunt, in cele mai multe cazuri, biodegradabile.

 

Vedetele si stilul de viata bio

Surprinse testand produse cosmetice organice la un eveniment monden din Capitala, vedetele noastre ne-au dezvaluit cata importanta acorda stilului de viata bio.

Denisa Nechifor: “Sunt adepta a tot ce inseamna bio, in general, de la mancare pana la cosmetice. Trebuie sa recunosc ca folosesc si produse profesionale care nu sunt bio pentru ca au o putere de acoperire mai mare si, fiind in fata camerelor, am nevoie!”

Doinita Oancea a fost prima care a testat produsele cosmetice bio profesionale, realizandu-si un make-up 100% natural, si ne-a dezvaluit impactul pe care l-au avut acestea asupra tenului sau:

Doinita Oancea: “Ma simt foarte bine, tenul nu este deloc incarcat, nu ma strange fata si o simt mai hidratata.”

 

Tonica Tv: Esti adepta produselor bio, in general?

Doinita Oancea: “Sa fiu sincera, eu am noroc sa am un ten sanatos si sa pot sa folosesc orice tip de produse. Dar indicat este, daca putem face lucrul asta, sa optam pentru produse cat mai naturale.”

Ani Cretu: “Eu folosesc, in proportie de 90%, cosmetice bio. Am in trusa mea de farduri fondul de ten care este intotdeauna, obligatoriu bio.“

 

Tonica Tv: In functie de ce anume iti alegi produsele cosmetice? Te uiti la eticheta?

Ani Cretu: “Intotdeauna ma uit la termenul de valabilitate si la ingrediente, sa nu contina parabeni si fenoxietanol. Daca nu contin aceste doua componente, inseamna ca sunt naturale, daca mai sunt si bio, atunci e perfect!”

 

Tonica Tv: Consumi alimente bio?

Doinita Oancea: “Consum alimente bio cand am ocazia. Nu este bine sa cumparam legume si fructe din supermarketuri.”

Denisa Nechifor: “Am frigiderul si congelatorul plin de tot felul de alimente bio, de la legume bio si pana la carne bio. Parintii mei stau la curte si avem o gradina destul de mare.”

Ani Cretu: “Nu tot ce gasesti in piata este bio. Am incredere doar in ce cultiva mama in gradina. Alea stiu ca sunt naturale! In rest, nu stiu ce mai este bio. Respiram un aer atat de toxic, ca nimic nu mai este bio!”

 

Text: Madalina Manole