Vedetele sustin ecologia

In ziua de astazi se pune foarte mult accent pe ecologie si pe spiritul ecologist al fiecaruia. Nu am fost nici pe departe uimiti sa aflam ca si vedetele noastre inteprind actiuni menite sa ajute mediul inconjurator si sa protejeze natura. De la colectarea gunoiului menajer si pana la plantarea pomilor, divele autohtone demonstreaza ca iubesc si respecta tot ceea ce este “verde”.Sa salvam planeta!

Planeta, cu tot ceea ce inseamna ea: ape, munti, paduri, deserturi, animale si oameni se afla intr-o continua transformare. Din pacate, aceste schimbari sunt nocive si distrugatoare. Desi se trag semnale de alarma la nivel international, semnele de imbolnavire a planetei nu contenesc sa apara. Incalzirea globala, subtierea stratului de ozon, poluarea apelor, a aerului si a solurilor, ploile acide, sunt doar cateva din consecintele unei planete afectate. Nu trebuie sa asteptam sa se intample o minune, ci chiar noi, oamenii, ar trebui sa luam masurile necesare pentru a salva planeta. La un nivel micro, solutiile sunt la indemana tuturor si solicita doar un grad mai mare de responsabilitatea din partea fiecaruia. Putem incepe prin diminuarea consumului de energie si de apa, reciclarea deseurilor, folosirea produselor ecologice si… lista va fi continuata de vedetele noastre, ale caror activitati sunt demne de apreciat si de urmat.

Nuami Dinescu: “Nu-mi permit sa risipesc o galeata cu apa!”

Denisa Nechifor: “Particip la tot felul de campanii ecologice. Am strans gunoaiele din parcuri si din padurea Baneasa si am plantat un copac. Am copacul meu in curtea liceului din Iasi. Si acasa la parintii mei am plantat tot felul de copaci si flori. Imi place tot ceea ce este natural. Eu am crescut o buna parte din viata la tara si sunt obisnuita. De abia acum, de cand stau la Bucuresti, apreciez cu adevarat ce inseamna viata la tara.”

Nuami Dinescu: “Eu nu las apa sa curga cand ma spal pe dinti. Pun un strop de apa si apoi o inchid. Nu las luminile aprinse. Le sting! Cand stau si scriu la calculator imi aprind doar o veioza si cand plec de acasa las doar o veioza de veghe. Sunt oameni care alearga mult pentru o galeata de apa si atunci eu nu-mi permit sa o risipesc!”

Doinita Oancea: “Saving the water!”

Ani Cretu: “Eu reciclez sticle dar niciodata nu stiu daca ajung unde trebuie. Am intotdeauna doua pubele: intr-una am sticle si intr-una am gunoi menajer. Daca am cantitate mai mare de hartie, de exemplu cutii de la pizza sau cartoane mai voluminoase, le pun separat.”

Doinita Oancea: “Atunci cand ma spal pe dinti opresc apa pana termin de periat dintii, dupa care dau drumul la robinet din nou. Si la dus fac la fel: dau drumul la apa, ma ud si o opresc. Apoi pun gelul de dus si la final ma clatesc. Cat despre lumina… mie imi place sa fie lumina ca altfel intru in depresie, asa ca, din pacate, nu o sting tot timpul, spre rusinea mea. Apa da, saving the water, dar cu lumina nu prea pot. Ziua, de exemplu, nu aprind niciodata lumina. Insa, cu uleiul, dupa ce prajesc, il depozitez si il arunc intr-un mod corespunzator.”

Gesturile noastre, desi poate pot parea marunte, ajuta enorm planeta si asigura un univers curat si sanatos generatiilor viitoare.

Text: Madalina Manole