Vernisaj „Henwood Library – Din dragoste de carte si arte”

Image-13De curand, la Galateca a avut loc vernisajul artistului britanic Simon Henwood – ”Henwood Library – Din dragoste de carte si de arte”. Conceputa sub forma unei biblioteci personale a artistului, expozitia se focuseaza pe proiectul de suflet al acestuia, editura Henwood Library, pornita din dragostea sa pentru carti si arta.

Expozitia marcheaza o premiera, Galateca devenind avanpost al conceptului  Henwood Library. Prin aceasta a doua colaborare cu artisti recunoscuti in intreaga lume, Galateca se pozitioneaza in randul centrelor culturale de arta contemporana internationala. 

”Henwood Library – Din dragoste de carte si de arte”, intr-o scenografie inedita, prezinta peste 50 de  lucrari ale artistului care a expus in ultimii 25 de ani in cele mai renumite galerii ale lumii  MOMA (NYC), UCLA Hammer Museum (LA)  sau Galerie Sophie Sheideker (Paris).  Lucrarile sale impresioneaza prin “modul simplu si sincer de a-si reprezenta personajele cu atentie la detaliile fotografice, dar, de asemenea, cu o preocupare evidenta in capturarea individualitatii ?i personalitatii fiecarui personaj”, asa cum marturiseste si criticul de arta new-yorkez Raphael Rubinstein.

Titluri precum „Edward Gorey in Color”, „There For the Grace of God” sau „Black Sun” – volume-omagiu adus artistilor, in mare parte in editie limitata, proiecte inspirate de propriile fotografii sau lucrari in ulei sau goasa expuse in lumea intreaga, le puteti achizitiona la galeria Galateca in premiera in Romania, semnate de catre artist.

Simon Henwood. Simon Henwood s-a nascut in Portsmouth, Anglia in 1965. Traieste si lucreaza la Londra. Artist multidisciplinar ce a expus in ultimii 25 de ani in galerii de renume precum MOMA (NYC), UCLA Hammer Museum (LA) si mai recent intr-o dubla expozitie impreuna cu Francis Bacon la  Galerie Sophie Sheideker (Paris).  Limbajul sau artistic foloseste multiple medii precum pictura, sculptura, ilustratii, filme, animatii. Colaborarea sa in domeniu muzical este variata si complexa, de la scenografie, costume, regie de film la  director de creatie pentru artisti precum Kanye West, Rihanna si mai recent Alicia Keys.

Parteneri media: Senso TV, ArtClue, Radio Guerilla, Hipmag, Noaptea muzeelor, Noaptea  galeriilor etc.

 

Text: Andreea Popescu