Veselie şi culoare la carnavalul Mardi Gras din New Orleans

Cu toată isteria provocată de coronavirus, a început carnavalul Mardi Gras din New Orleans. Peste 50 de parade vor participa în acest an la eveniment.

La această ediţie a paradei, vor defila şi câini de toate rasele, purtând diferite costume şi făcând diferite jonglerii.

Recent a început să fie organizată Barkus, o paradă pentru câini. Cum să-ţi treacă prin cap să facă aşa ceva? Eu le spun oamenilor că dacă nu se distrează la Mardi Gras, să-şi verifice pulsul, fiindcă sigur ceva nu e în regulă cu ei”, povesteşte istoricul Arthur Hardy.

La carnaval e câte ceva pentru oricine. Avem care alegorice, defilări organizate de diferite cluburi, care zici că sunt petreceri de stradă. E uimitoare varietatea şi cred că e o celebrare unică în lume în termeni de număr de participanţi, de calitate şi de durată”, continuă el.

Carnavalul de la New Orleans se încheie pe 5 martie. În această perioadă se desfăşoară şi carnavalul de la Rio de Janeiro, în timp ce carnavalul măştilor de la Veneţia a fost suspendat din cauza coronavirusului.

Mardi Gras este carnavalul anual din New Orleans, Louisiana, care debutează cu două săptămâni înainte de Joia Grasă, adică Lăsatul Secului. Cea mai elaborată paradă are loc în ultimele cinci zile ale festivalului.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images