Viata dupa mastectomie

Viata-dupa-mastectomieO echipa de medici a Clinicii Zetta se alatura celor care lupta impotriva cancerului mamar efectuand pe data de 15 octombrie o operatie pro-bono de reconstructie mamara, folosind testut ce provine de pe abdomenul pacientei.

Lisabona-Gilda Zahariali a fost diagnosticata cu cancer mamar, iar in urma cu un an a suferit o mastectomie a sanului drept. De atunci, viata ei familiala si sociala a suferit transformari dramatice.

     „Din pacate, majoritatea femeilor care traiesc cu stigmatul lipsei unuia sau a ambilor sani nu stiu c? li se pot reconstrui sanii si nici nu cunosc care sunt variantele de refacere pentru ca nu au fost informate niciodata. Am corelat momentul acestei operatii cu Ziua Reconstructiei Sanului (BRA-day) – 16 octombrie – pentru a transmite un mesaj cat mai eficient si pentru a reduce deficitul de informatii legat de reconstructia de san dupa mastectomie. Am decis sa realizam aceasta operatie, chiar suportand costurile ei, pentru a face cunoscut faptul ca reconstructia poate face ca viata unei victime a mastectomiei sa continue la fel de armonios ca a oricarei alte femei”, spune Dragos Zamfirescu, coordonatorul echipei. Clinica Zetta este un centru de excelenta in chirurgia estetica, plastica si reparatorie.

 

Text: Ruxandra Raica