Viata este scurta! Nu accepta sa fii “cealalta”!

resized_Viata este scurta! Nu accepta sa fii cealalta-poza principalaMulte femei au avut nefericita ocazie ca, intr-o anumita perioada din viata, sa fie in postura de “cealalta” intr-o relatie. Cu siguranta motivele sunt multe si barbatii stiu sa dramuiasca in asa fel situatia incat ei sa para victimele si cersesc intelegere, fara ca ei sa ofere nimic in schimb. A fi “cealalta” nu inseamna a fi amanta, este o diferenta pe care trebuie sa o facem remarcata. Amanta de cele mai multe ori incheiat un fel de “pact” cu barbatul, urmand niste limite trasate de acesta. Amanta se multumeste cu anumite beneficii, materiale sau nu, insa nu are pretentii de a fi iubita sau de a deveni intr-o zi sotie.Merita un barbat acest sacrificiu?

A fi “cealalta” intr-o relatie te pune intr-o postura proasta in fata tuturor si, in primul rand, in fata ta. De obicei, barbatul care te pune pe loc secund, are ca explicatie faptul ca este insurat sau iti invoca zeci de motive pentru care nu se poate desparti de actuala sa iubita, asigurandu-te in acelasi timp, ca tu esti marea lui iubire. Probabil vei tinde sa-l crezi, dar ia in calcul ca niciodata, un barbat care iubeste nu adopta aceasta atitudine. Iubirea inseamna si respect, iar faptul ca tu esti pusa in aceasta postura, indica ca el nu te respecta si nu te apreciaza. Tu iti poti face iluzii crezand ca intr-o zi el se va desparti de actuala lui partenera de viata si va fi doar al tau, insa, de cele mai multe ori, acest fapt nu se intampla niciodata. Si apoi, daca s-ar intampla, el deja a creat un precedent, iar tu vei trai mereu cu frica ca-ti poate face acelasi lucru si tie. Ia o oglinda si priveste-te! Nu gasesti cel putin 10 motive pentru a te lasa meritata de un barbat adevarat?

Cum actioneaza acest gen de barbati

In general, acesti barbati cauta doar companie temporara, pentru distractie si pentru a-si eclipsa monotonia din viata de cuplu, fara a-si dori sa se compromita intr-o noua relatie. Daca sunt insurati si au copii, cu atat mai mult nu vor lua decizia de a se desparti de familie, dar, cu siguranta, te vor face sa crezi contrariul, invocandu-ti o sotie oribila si rea, si oferindu-ti cadouri scumpe cu care sa rasplateasca putinul timp petrecut cu tine. Acesti barbati sunt tandri, iubitori, atenti cu tine si intelegatori, insa in momentul in care iti ceri drepturile, devin intoleranti si iau foarte usor decizia de a termina relatia pe motiv ca tu nu-l poti intelege.

Ce trebuie sa faci pentru a nu mai fi “cealalta”?

Cand treci printr-o astfel de situatie, stima de sine scade si ajungi sa nu mai ai incredere tine. Te autocompatimesti si-ti cauti scuze pentru alegerea ta de a fi “cealalta”, minimizandu-ti calitatile. Este tipul sa te reevaluezi si chiar sa te reinventezi. Nu uita ca timpul trece si este ireversibil. Anii pe care-i petreci singura, multumindu-te cu ramasite de atentie nu se mai intorc si cu cat inaintezi in varsta cu atat devine mai greu sa legi o relatie de dragoste. Exista barbati singuri care-si doresc o pereche, insa trebuie sa fii deschisa si sa vrei sa-i intalnesti. Fa o lista cu zilele in care erai “cealalta” si te-ai simtit ca atare: petreceri la care ai fost singura, sarbatori petrecute cu nasul in batista, concedii in care ai fost neinsotita, momente in care aveai nevoie de ajutor si el era cu familia lui. Apoi fa o lista cu momentele petrecute impreuna cu el si pune-le in balanta. Decizia iti apartine!

Text: Madalina Manole