Viata sexuala nu isi pierde din intensitate odata cu trecerea anilor

shutterstock 23991145Sexul, intr-adevar, nu are varsta, sau cel putin nu pentru persoanele de peste 65 de ani din Marea Britanie. Conform ultimului studiu in domeniu, persoanele care au implinit 65 de ani se bucura de o viata sexuala infloritoare, in ciuda concluziilor studiilor anterioare, care sugerau ca viata sexuala intre cuplurile cu varste trecute de 60 de ani este “pe moarte”.

Potrivit raportului publicat in Age UK, un sfert dintre persoanele cu varste de peste 65 de ani au declarat ca viata lor sexuala nu s-a schimbat in ciuda trecerii anilor. 8% dintre acestia au declarat ca sunt dornici sa se angajeze intr-o relatie sexuala noua, conform tabloidului “The Independent”.

Dintr-un total de 2.000 de persoane chestionate, cu varste de peste 65 de ani, 12% au declarat ca isi doresc sa experimenteze lucruri noi cu partenerii de viata. 18% dintre femei si 27% dintre barbati au declarat ca ar dori sa fie mai activi sexual.

Mai mult de 25% au declarat ca nu au putut vorbi cu partenerii lor despre sex si doar 17% dintre acestia nu s-au simtit jenati sa ceara ajutor de specialitate in ceea ce priveste viata sexuala.

Text: Andreea Popescu