Vinul, bautura tineretii

shutterstock 128596784Beneficiile consumului de vin pentru piele sunt nenumarate si au fost dovedite pe parcursul anilor. Potrivit celor mai recente studii in domeniu, antioxidantii din vin se combina cu agentii antiinflamatori si cu alfa-hidroxi acizii naturali pentru o piele frumoasa si sanatoasa.

Dupa cum bine stiti, vinul contine antioxidanti naturali numiti polifenoli, inclusiv resveratrol. Asta pentru ca semintele si pielea strugurilor fac parte din procesul de fermentare al vinului. Acesti antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi, avand efect antiaging.

Controleaza acneea. Polifenolii reduc inflamatiile pielii, astfel vinul te-ar putea ajuta sa controlezi acneea inainte ca aceasta afectiune sa se inrautateasca, odata cu aparitia inflamatiei. Asa cum spuneam mai sus, vinul previne actiunea radicalilor liberi, astfel incat pielea si organismul sa nu mai fie predispuse la aparitia acneei.

Trateaza pielea uscata. Daca ai pielea uscata, opteaza pentu un vin cu o concentratie mare de alfa-hidroxi acizi precum acidul citric, malic etc. Astfel, pielea isi va recapata hidratarea naturala. In plus, vinul rosu poate fi aplicat direct pe piele, sub forma unui tonic natural. Pielea va capata un aspect fin, placut la atingere.

Exfoliant. Amesteca o ceasca de vin alb cu o ceasca de tarate. Lasa amestecul la macerat pentru aproape o ora si foloseste-l apoi pe post de scrub natural o data pe saptamana. In plus, vinul protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete. Atentie insa, orice poate dauna organismului daca nu se tine cont de cantitati. Asa ca bucura-te de beneficiile vinului, consumat insa cu moderatie.

Text: Ruxandra Raica