Viva Magenta culoarea anului 2023

viva magenta

Institutul Pantone, autoritatea globala în domeniul culorilor, a ales nuanţa pentru 2023: Viva Magenta. Astfel această nuanţă între roşu carmin şi albastru (Pantone 18-1750) a fost aleasă culoarea anului.

Pe contul Pantone de pe reteaua de socializare online Instagram, culoarea este descrisa drept “o nuanță care provine din natură care descinde din familia roșie și exprimă un nou semnal de forță. Viva Magenta este nunaţă curajoasă și puternică și o culoare vibrantă a cărei exuberanță promovează o celebrare veselă și optimistă, scriind o nouă narațiune”.Puternică şi energizantă

Culoarea Anului din acest an este puternică și energizantă. Este un nou roșu animat care exprimă bucurie pură, încurajând experimentarea și exprimarea de sine fără rețineri, o nuanță electrizantă și fără limite, care se manifestă ca o declarație de excepție. PANTONE 18-1750 Viva Magenta salută pe oricine și pe toată lumea cu aceeași vervă pentru viață și spirit rebel. Este o culoare care este îndrăzneață, plină de spirit și incluzivă pentru toți.

“În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. PANTONE 18-1750 Viva Magenta descinde din familia culorilor roșii și este inspirat de roșul de coșenilă, unul dintre cei mai prețioși coloranți aparținând familiei coloranților naturali, precum și unul dintre cei mai puternici și mai strălucitori pe care i-a cunoscut lumea.

Înrădăcinat în primordial, PANTONE 18-1750 Viva Magenta ne reconectează la materia originară. Invocând forțele naturii, PANTONE 18-1750 Viva Magenta ne galvanizează spiritul, ajutându-ne să ne construim forța interioară.”a declarant Leatrice Eiseman, Director executiv, Pantone Color Institute.

Viva Magenta Beauty and Hair

Curajos și neînfricat, PANTONE 18-1750 Viva Magenta reprezintă o declarație îndrăzneață pentru ochi, unghii, buze și păr, într-o varietate de finisaje și aplicații, de la sclipici și farmec până la mat.

Viva Magenta în designul interior

PANTONE 18-1750 injectează entuziasm și dramatism în interioarele de acasă, energizând orice mediu cu vibrația sa dinamică. Impregnat de vervă și vigoare, un roșu purpuriu nuanțat care încurajează exprimarea de sine, PANTONE 18-1750 Viva Magenta se potrivește unei game de materiale, texturi și suprafețe diferite. Invocând spiritul naturii, un roșu carmin care nu domină cu îndrăzneală, ci în schimb creează o prezență seducătoare, fie că este introdus printr-un perete pictat, artă, mobilier de accent sau decorațiuni pentru casă, fie că acționează ca un accent îndrăzneț într-un interior.

Magenta everywere

În cultura populară, nuanţele de magenta sunt peste tot. De la machiajul smokey-eye de culoarea fructelor de pădure a eroinei Marvel a lui Charlize Theron, Clea, până la îmbrăcămintea aristocratică-western de culoarea prunei a lui Emily Blunt în filmul „The English”.

Harry Styles a ales un blazer magenta Gucci când a sosit la Festivalul de Film de la Veneţia pentru premiera filmului „Don’t Worry Darling”, în timp ce, Prinţesa de Wales a purtat o rochie caftan Emilia Wickstead şi o pălărie asortată în acest ton, pentru prima ceremonie de stat la care a participat.

Cristina Dudău

Foto Pantone