Vivienne Westwood la 80 de ani. Iată câteva apariții ale sale

Faimosul designer de modă, englezoaica Vivienne Westwood a împlinit 80 de ani. Cunoscută, astăzi, pentru abordarea nonconformistă a ținutelor inspirate din cultura punk, creatoarea s-a făcut remarcată în industria fashion începând cu anii ’70.

“Mama stilului punk”, cum a fost numită Vivienne, a lansat prima sa colecție avangardistă, cea care a făcut-o și celebră, în 1977. Ea a fost prima care a scos în lumina reflectoarelor părți ale femeii care până atunci nu au mai fost expuse. Aceasta a realizat un shooting photo cu posterioare de femei, pe care era scris “SEX”, numele buticului cu haine pe care îl avea cu iubitul său de atunci, Malcolm McLaren.

De-a lungul a mai bine de 40 de ani, datorită atitudinii sale rebele, Vivienne a devenit o emblemă pentru industrie. Designer-ul a creat costume de scenă pentru teatrul englezesc, dar și pentru filme și seriale realizate la Hollywood.

               

Vivienne Westwood a fost căsătorită cu Derek Westwood timp de 3 ani, timp în care i-a dat naștere lui Ben Westwood. Apoi, creatoarea s-a iubit cu celebrul Malcolm McLaren, aceasta fiind cu cinci ani mai mare decât el. Din relația lor a rezultat Joseph Corre. Acum, Vivienne este căsătorită cu directorul de creație Andreas Kronthaler, fostul ei ucenic, cu 25 de ani mai tânăr decât ea.

text: Bettina Cristea

photo: Vogue