Voce si culoare, viata ca o provocare

shutterstock_87499801In viata este la fel ca in jungla, pericolele stau ascunse si te pandesc la tot pasul. Desigur, in viata ele sunt frumos impachetate, iti zambesc larg, se imbraca frumos, miros a parfum si sunt foarte periculoase.

Dar oare cum ar arata viata fara ele? Cu siguranta ca ar fi anosta, plictisitoare, fara pic de culoare. In zilele noastre, timpul s-a comprimat, totul se misca mult mai repede, acum esti aici, maine esti acolo, iar aerul, apa si uscatul te plimba pe unde nici cu gandul n-ai gandi. Eu sustin sus si tare, viata e o provocare!

Franturi de suflet ranit

 

Sa ne intelegem, vorbim despre cum ar fi viata lipsita de orice fel de griji. Eu una sunt de parere ca, fara probleme, omul nu ar simti ca a trecut prin viata, nu ar simti gustul amar al dezamagirii, gustul sarat al lacrimilor sau gustul dulce al razbunarii. Suntem oameni, si asa ne este dat de la natura, sa plangem, sa ne razvratim, sa ne luptam pana la ultima suflare, niciodata sa nu ne dam batuti, sa ne simtim fericiti pana in varful degetelor si nervosi intr-atat incat sa apara durerile de stomac. Toti trecem prin fel de fel de evenimente, intrebarea este daca invatam ceva din ele, sau pur si simplu le privim de la distanta si le uitam ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Da, pentru tine ca om este important sa spui ceea ce gandesti, desi repercusiunile nu sunt intotdeauna cele mai placute, desi lasa rani adanci si arsuri in suflet care nu trec doar ungandu-le cu miere.

Problemele ne intaresc si, probabil, daca nu ar aparea in calea noastra, nu ne-am putea da seama daca ceea ce facem, facem bine sau nu. Se spune ca o persoana nu isi poate alege familia, insa ramane la latitudinea sa de a-si alege prietenii. Cand este dezamagita, trebuie sa fie constienta ca greseala ii apartine, ca a acordat atentia nemeritata si a investit-o cu cea mai mare incredere. Personajele din jurul nostru sunt cele mai mari pericole, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ne ferim de ele, ci sa nu ne deschidem sufletele cel putin pana nu suntem convinsi de unele lucruri, si chiar si atunci, ochii trebuie sa fie in patru.

 

Visez, deci exist

 

Important este ca viata fiecaruia dintre noi sa aiba culoare, sa impleteasca cu succes culorile, mirosurile, gusturile, sa curga firesc si sa nu se destrame precum siragurile de margele. Problemele ne fac sa ne gandim intotdeauna la diferitele optiuni pe care le avem, la ce putem face astfel incat lucrurile sa functioneze cat de cat. Nu trebuie sa renuntam niciodata la a visa, la a spera la ceva mai bun, la a nutri sentimente mai bune, mai sincere, mai frumoase. Arunca o privire in interiorul tau, probabil vei observa ca scutul protector e din ce in ce mai subtire sub povara care apasa, iar depresia este cea mai grea si adanca rana a timpului contemporan. In loc de incheiere, am o singura intrebare sa-ti pun… tu ai trait astazi?

 

Text: Ruxandra Raica