Vuitton și Chanel – strălucire și feminitate

Săptămâna modei de la Paris s-a încheiat pe 1 octombrie cu prezentările caselor Vuitton și Channel, în aceeași notă de eleganță așteptată de toată lumea, dar și cu unele incidente a căror turnură amuzantă a făcut să vuiască rețelele sociale.Vuitton în stilul art nouveau

Pentru Louis Vuitton, modelele au defilat pe un podiumul instalat în faţa muzeului Luvru într-un decor de excepţie: în curtea palatului, acolo unde a fost amenajată o scenă uriaşă, minimalistă, construită din lemn provenit din surse sustenabile.

Designerul celebrului brand a creat o colecție inspirată din stilul art nouveau. Rezultatul a fost o prezentare în culori și modele îndrăznețe, cu veste din paiete combinate cu fuste scurte sau lungi din piele, rochii cu guler înalt şi cămăși cu manșete exagerate. Cât despre pantofi, nu au lipsit mocasinii cu pete colorate şi platformele purtate cu ciorapi înalţi până la genunchi.

Una dintre temele principale ale prezentării de modă a fost orhideea numită “cattleya”, originară din America de Sud, care a apărut sub formă de imprimeuri, dar şi în broşe supradimensionate. Genţile, alte accesorii foarte cunoscute ale mărcii, au fost şi ele prezente, cu modele care se pot transforma în rucsac sau în portofel.

Printre vedetele prezente s-au numărat cântăreţul Justin Timberlake și soția, actrița Jessica Biel, Chloe Grace Moreţ şi Jennifer Connelly. Membrele trupe K-Pop ITZY au știut cum să iasă în evidență la prezentarea brandului Louis Vuitton, dovedind că îmbinarea dintre K-pop și modă este una perfectă!

Justin Timberlake și Jessica Biel; membrele trupei K-Pop, Itzy

La prezentarea brandului Louis Vuitton, Justin Timberlake a devenit cea mai recentă “victimă” a lui Vitalii Sediuk, după ce a fost atacat de reporterul ucrainean, devenit celebru graţie farselor sale de pe covorul roşu, care au vizat nume mari din showbiz, precum Brad Pitt, Bradley Cooper şi Adele.

 

Chanel în stil urban

Și show-ul marca Chanel a fost marcat de un incident. O spectatoare s-a infiltrat printre modele fără a fi recunoscută de organizatori. „Falsul supermodel” a mers pe scenă până când Gigi Hadid a confruntat-o. Gigi a apucat-o frumos și politicos pe femeie de braț și a îndreptat-o spre ieșirea de pe podium, unde o așteptau bodyguarzii. La scurt timp după incident, numele supermodelului era printre cele mai menţionate pe Twitter, aceasta fiind desemnată „cel mai bun paznic al Săptămânei Modei la Paris”.

Isabelle Adjani, Inès de la Fressange, Virginie Ledoyen și Cardi B

Prezentarea colecţiei pentru primăvara-vara anului 2020 s-a desfăşurat la Grand Palais, care a fost transformat într-un pasaj urban. Designerii celebrei case de modă au ţinut să readucă în trend stilul parizian. Unul pe cât de chic, pe atât de practic şi elegant. Pardesiurile drepte sau plisate, pantalonii până la glezne şi beretele au fost piesele de rezistenţă. Criticii de modă apreciază faptul că noul director artistic al Casei Chanel, Virginie Viard, păstrează stilul pe care l-a propus Karl Lagerfeld, în special sacourile scurte cu nasturi preţioşi, dar şi rochiile care oferă sobrietate şi feminitate.

 

Cristina Dudău