Woody Allen, suparat pe speculatiile presei

woody-allenCineastul american Woody Allen a declarat recent, intr-o conferinta de presa, ca nu are o muza dupa care sa se ghideze in momentul in care face un film. Unul dintre cei mai importanti regizori de film, scenaristi si actori americani, nominalizat de patru ori la Oscar, Allen scrie scenariile, regizeaza si joaca in majoritatea filmelor sale. Faptul ca din distributia filmelor sale fac parte actrite cu renume precum Diane Keaton, Mia Farrow, Penelope Cruz si Scarlett Johansson a facut ca presa sa speculeze ca acestea sunt, de fapt, muzele sale.

Venit la Los Angeles pentru a-si promova cel mai recent film al sau, “To Rome with Love”, Woody Allen a vorbit despre filmele sale cu mult umor, dar a abordat si subiectul zvonurilor care circula in presa despre el.

Astfel, cineastul american a spus ca este frustrant sa fie intrebat de catre presa mereu aceleasi lucruri.

“De fiecare data cand pasesc pe covorul rosu sunt intrebat:«Scarlett Johansson este noua muza? Este Penelope Cruz muza ta noua?». Serios, devine frustrant”, a declarat Woody in timpul conferintei. “Daca sunt fotografiat alaturi de cineva, imediat se presupune ca am o noua muza, si daca fac mai multe fotografii cu diferite persoane, jurnalistii presupun ca sunt in cautare de noi muze”.

Nici pe actrita Scarlett Johansson nu au lasat-o indiferenta aceste zvonuri, declarand la randu-i: „La fiecare proiectie pentru presa, subiectul muzei revine si de fiecare data refuz sa fiu astfel catalogata”, explica Scarlett. „Cred ca, pur si simplu, am sansa sa corespund fetei din scenariu”, a continuat ea.

Allen a adaugat, in timpul aceleiasi conferinte de presa, faptul ca i se pare la fel de frustrant sa fie considerat un intelectual. “Eu nu sunt un intelectual. Poate credeti asta deoarece intelectualii sunt amuzanti, iar eu cand scriu, scriu in dileme demne de benzi desenate si prezint situatii comice”, a explicat regizorul.

In luna februarie, Woody Allen a castigat premiul Oscar la categoria cel mai bun scenariu original pentru filmul “Miezul noptii in Paris/Midnight in Paris”.

 

Text: Andreea Popescu