Yoneștii – despre design interior, visuri de călătorie și viața cu Ilinca

Tudor și Ana Ionescu – pe scurt, Yoneștii – sunt împreună de 15 ani și au o fiică (Ilinca), în vârstă de 3 ani. Pentru că perioada de izolare este percepută de ei ca o vacanță, nesperată dar de care încearcă să se bucure împreună, și-au făcut timp să răspundă cititoarelor Tonica la câteva întrebări despre viața lor de familie și la ce visează după ce trece starea de urgență.  

 Ce faceți în această perioadă de izolare, cum vă petreceți zilele?

Tudor: chiar dacă sunt conștient că toate “caprele moarte” se vor răsfrânge asupra mea, pentru mine, perioada asta este cea mai faină vacanță care mi s-ar fi putut întâmplă după 15 ani de turnee, studio, etc, în care, singură vacanță pe an este doar în Ianuarie, și maxim două săptămâni. But.. perhaps, it’s just me..

Ana: Singurul lucru bun este că petrecem mult timp împreună cu Ilinca. Încercăm să facem lucruri diferite în fiecare zi. Dar recunosc că pentru mine este deja muuult prea mult statul în casă. 

Anamaria, te rugăm să ne povesteșți despre pasiunile tale pentru designul de interior și organizarea de evenimente. 

Întotdeauna am fost atrasă de design. Dar mi-am dat seama că vreau să transform treaba asta în job atunci când ne-am luat casă. Am decorat-o în întregime și recunosc că rezultatul mi-a dat mai multă încredere în forțele proprii. De aici a plecat totul, am început cursuri în domeniu și tot de atunci am început să organizez evenimente. 

Care sunt trendurile anului în designul de interior și cum arată în viziunea ta camera perfectă pentru relaxare?

La fel ca și anul trecut și anul acesta se pune accent pe spațiul personal, pe minimalism și confort și, pe de altă parte, pe accente retro-glam și finisaje shabby-chic. Pentru mine camera perfectă pentru relaxare ar fi luminoasă și ar fi decorată în stil scandinav. 

Ce se poartă în materie de organizare de evenimente?

Se poartă ce-ți place. Ideea este că trebuie să te simți bine la evenimentul tău și să faci lucruri care te fac fericit.Din Amsterdam spre Pacific

Cu siguranță vă plac călătoriile. Care este locul în care v-ați întoarce oricând, care vă umple sufletele de bucurie și vă face să vibrați?

Tudor: ohoooooooo!!! O.H.O.H.O!!!  Păi, să-ncep cu Europa, că-i aici, după colț. First, este Amsterdam, dar în general Olanda, pentru că este una dintre țările-n care ne-ntoarcem cât putem de des, de fiecare dată când avem o zi, două libere. Ne plac oamenii, vibe-ul, prietenii cu care ne-ntâlnim de fiecare dată, etc. În rest, dacă-i vorba de vacanță, pentru mine, vacanță = somn & relaxare, deci, poate fi orice insulă, fără turiști prea mulți, sau, chiar deloc, dacă s-ar putea, cu un sătuc de oameni cât se poate de “băștinași” și normali. Cât despre distanță, prefer, dacă s-ar putea să fie prin Pacific. 

Ana: Greu de ales. Fiecare vacanță a avut farmecul și vibe-ul ei.  Dar mi-a rămas în suflet Boracay-ul. A fost printre primele noastre vacanțe împreună. 

Vă place să gătiți împreună și să aranjați masa? Care sunt felurile de mâncare pe care le preparați cel mai des și cine pregătește desertul?

Tudor: De gătit, domnul “Două Mâini Stângi” preferă s-o lase pe doamna “Două Mâini Drepte” să-și facă de cap în bucătărie. Aaaaasta nu-nseamnă că atenta supraveghere a domnului “Două Mâini Stângi” nu este de cea mai bună calitate. Îmi place mult mâncarea cu gust. Îmi place mult de tot să mănânc gustos. E important și cum arată, dar nimic, niciodată, n-o să fie peste gust și ingrediente. Gustul e tot. Mâncare fără gust și muzică fără urechi, fac lumea mai urâtă.

Ana: Eu sunt mastercheful casei. Fac de toate, unele ies, altele nu, dar important este că-mi dau silința. 🙂

Care sunt activitățile pe care le faceți unul de dragul celuilalt, deși poate că nu vă fac atât de mult plăcere?

Tudor: Ne știm de 15 ani. Ni le știm și pe-alea rele, dar și pe alea bune. Până azi, am reușit să găsim compromisuri pt orice. De exemplu, pt Ana, nu există propoziția “Tudor, mergem la shopping”, decât în cazul în care e asolut necesar să-mi iau și pentru mine ceva. 

Yoneștii și Ilinca 

Cum este viața de familie și cum s-a schimbat de când a venit pe lume Ilinca?

Este plină. S-a schimbat mult de când a apărut Ilinca pentru că totul se întâmplă în funcție de nevoile ei. Dar este foooooarte frumoasă. 

Cum arată pentru voi acum o întâlnire romantică?

Tudor: O ce?

Ana: O cum? :))

Povestiți-ne și despre proiectul vostru de familie – Yonestii.

Tudor: Nici nu știu dacă l-aș numi proiect.

Practic, YONEȘTII a pornit în momentul în care toată lumea, văzându-ne la televizor, a-nceput să ne spună că ar fi foarte fain un reality cu noi și că le-ar plăcea să se uite la așa ceva mai des. Iar atunci, am zis, ok, nu știu dacă ne pricepem să facem asta, nu știu nici dacă tocma’ noi suntem cei mai potriviți pentru asta, nu știu cât timp avem noi să facem asta, atâta vreme cât eu sunt plecat din țară în turnee, în general de miercuri noaptea, până duminică, sau luni, iar Ana este și ea până peste cap cu business-ul ei de evenimente. Nu știm ce-o să fie, da’ hai să-l facem. În mod ciudat, a ieșit fain și iese chiar fain, iar feedback urile sunt extrem de bune. Din păcate, nu putem să ne ocupăm de el atât cât ne-am dori, da’ asta nu ne oprește să postăm cât putem de mult din viață noastră, cât se poate de reală și cu picioaree pe pământ, zic io. 

Ce preferați – un hamac în pădure, ghirlande luminoase și liniște sau o stradă aglomerată cu multe restaurante, râsete și clinchet de pahare?

Tudor: Hamacu’ nu-mi face bine la spate, prefer ceva mai moale, dar pădurea-n vârfu’ munților va fi întotdeauna prima alegere a mea. 

Ana: Le prefer pe toate. 

Ce muzică ascultați, coincid gusturile voastre?

Tudor: Când mai am timp s-ascult și altă muzică, ascult orice, în funcție de starea pe care-o am, sau în funcție de starea-n care vreau s-ajung.

Ana: Nici eu nu prefer ceva anume. Da, ascult în funcție de stare.

Interviu de Ruxandra Dumitrescu