Zaharul ar putea reduce durerea resimtita in timpul unei injectii

Zaharul ar putea reduce durerea resimtita in timpul unei injectiiCopiilor carora li se ofera zahar inainte de a li se face o injectie s-ar putea simti mai putin stresati. O echipa de experti  internationali (printre care si specialistii Universitatii de Stiinta si Tehnologie din Iordania) a analizat peste 1.500 de copii care erau imunizati. Au descoperit ca acei copii care primeau putin zahar sau o solutie dulce inainte de a li se face injectia prezentau o mai mica posibilitate de a plange.

Una dintre teorii ar fi ca zaharul raspandeste in organism substante care reduc durerea contactand receptorii de gust ce induc senzatia de confort. O alta explicatie ar fi aceea ca zaharul este privit ca o placere compensatoare. Asadar, bebelusii carora li se da un lichid dulce inainte de a li se face o injectie ar trebui sa nu mai planga atat de mult, sa fie mai linistiti. Injectiile facute cu un ac scurt sunt mult mai dureroase decat cele cu un ac lung deoarece o astfel de injectie trebuie facuta in muschi.

 

Text: Ruxandra Raica

decembrie 13th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate