Zambetul, cel mai de pret accesoriu

shutterstock 20605495Un zambet poate spune multe, multe despre posesorul sau posesoarea lui, si nu ne referim aici la dantura. Ne referim la faptul ca un zambet poate dezvalui un amalgam de sentimente, poate insenina ziua cuiva, ne poate oferi incredere in noi insine si in ceilalti, ne motiveaza sa inaintam chiar daca ne este frica si uneori ne aduce mai aproape, ne aduce impreuna.

Desigur, vorbim despre zambete sincere, venite din tot sufletul, caci, daca nu stiai, un zambet poate camufla usor ceea ce crezi cu adevarat despre un lucru sau o persoana. Ca sa-ti dai seama ce-ti povestesc, se spune ca un zambet fals implica doar gura, in timp ce un zambet sincer antreneaza toti muschii fetei, iar ochii se subtiaza. Asadar, trebuie sa oferi foarte multa atentie acestor detalii.

 

Zambetul ca forma de incredere

 

            Intr-o lume in care deviza este „fiecare pentru el”, in cine am putea sa avem incredere? Unul dintre semnalele ca o persoana este de incredere ar fi un zambet, un zambet sincer, acela al colaborarii. Persoanele care zambesc sunt mai generoase, extrovertite. Studii in domeniu au aratat ca o persoana care zambeste este mult mai de incredere fata de una care sta posomorata. Cand un copil face o boacana si zambeste cand este prins, este deja pe jumatate iertat. Atunci cand ne aflam intr-o situatie sociala incomoda, de exemplu am uitat numele unui colaborator, am uitat de aniversarea unei persoane dragi, un zambet un pic prostesc ne poate scoate din impas cu fata curata.

 

Zambeste, te vei simti mai bine!

 

            Zambetul poate reduce stresul cauzat de o situatie suparatoare. Chiar si un zambet fortat in astfel de situatii ne poate ajuta foarte mult. Desi poate ca pentru altii ar fi chiar suparator, incearca aceasta terapie cand simti tristete. Atunci cand suntem suparati, atentia noastra se ingusteaza oarecum, nu ne mai putem concentra. Zambeste si concentreaza-te timp de cateva secunde, te-ar putea ajuta asa cum nici nu ti-ai imaginat. Se spune ca zambetul creste atentia, abilitatea de a fi flexibil,  de a gandi holistic. In plus, persoanele care zambesc mai mult vor trai  mai mult si, daca nu stiai, femeile zambesc mai des decat barbatii, poate pentru ca prin intermediul unui zambet pot vraji un potential pretendent.

 

Zambetul are efect magic

 

            Pe langa contactul vizual, zambetul are efecte magice atunci cand doua persoane se indragostesc. Cand o femeie ii zambeste unui barbat, intre ei se produce o apropiere de aproximativ 60%. Totusi, daca un barbat ii zambeste unei femei, efectul parca dispare. Este clar, zambetul ne lumineaza pur si simplu chipul, ne face mai frumosi, mai atragatori, ne ajuta sa ne exteriorizam sentimentele, sa traim fiecare moment, sa fim mai fericiti, mai frumosi, mai sensibili.

Text: Ruxandra Raica