ZAREA, 100 de ani efervescenti in Romania

DSC_4717Compania ZAREA, unul dintre cele mai longevive branduri producatoare de bauturi alcoolice, implineste anul acesta 100 de ani de traditie in producerea de vinuri spumante. Lider pe piata romaneasca de vinuri spumante (conform Nielsen AS2012), ZAREA marcheaza un veac de experienta si calitate prin lansarea a doua produse aniversare in editie limitata: ZAREA Crystal Collection (cu eticheta aniversara) si  ZAREA 100.

Noul design al  etichetei ZAREA Crystal Collection  este realizat dupa primul design original folosit si la 1914 pentru sortimentul Mott Sec Americain. In acea perioada, “Le Gout Americain” – Gustul American de vin spumant, sec, creat de marile case de ?ampanie la inceputul secolului XX, era in topul preferin?elor consumatorilor din America si din Europa. Vinurile spumante sunt disponibile in magazine din luna noiembrie, in variantele Zarea Crystal Collection: Alb Demisec, Rosu Demisec si Alb Sec.

Pastrand traditia spumantului fermentat in sticla,  se naste, ca incoronare a experientei capatate de-a lungul veacului, ZAREA 100.  Un spumant delicat, cu gust distinct  si cu o perlare fina, ZAREA 100 este expresia traditiei in producerea de vinuri spumante. Respectand cu credin?a obiceiurile de la 1912, plecate de la metoda traditionala de producere a sampaniei, vinul este inchis in sticle si pastrat spre desavarsire in pivnite, la o temperatura constanta, timp de  14 luni. Apoi, cu maxima atentie, sticlele se invart, manual, o optime de cerc pentru a cristaliza perfectiunea. Licoarea isi gase?te apoi menirea intr-un ambalaj special, demn de a atinge  superlativul industriei  vinului:  ZAREA, Regina Spumantelor din Romania. ZAREA 100 este disponibil in variantele Brut Natur si Demisec.

Text: Andreea Popescu