Zonele erogene, invata sa descoperi

Probabil ca ai descoperit ca pentru a excita o femeie sau un barbat nu trebuie sa ajungi direct la zonele cele mai intime, ci sa-i atingi cu delicatete zonele erogene. Daca te intrebi unde se afla acestea, citeste mai jos.

Termenul de zone erogene a fost introdus de Sigmund Freud. El a sugerat ca sexualitatea nu consta numai in zonele genitale, ci in senzualitate si in stimularea multor parti sensibile ale corpului. Exista anumite locuri ale corpului cu o prezenta crescuta a terminatiilor nervoase. Fiecare persoana are aproape aceeasi distributie de terminatii, dar nu toate persoanele raspund la fel la stimularea unei anumite zone erogene.

Chipul dorintei
– Gura, buze si limba. La nivelul buzelor se afla multe terminatii nervoase, iar un sarut pasional este cel mai bun mod de a exprima dorinta.
– Pleoapele. Stratul subtire de piele care alcatuieste pleoapa este extrem de sensibil. In plus, cu ochii inchisi, un sarut poate fi mult mai intim si mai seducator.
– Urechea si lobul ei. Urechea poate fi o zona foarte senzuala datorita multitudinii de terminatii nervoase, la fel ca si lobul urechii. Aceste parti au particularitatea de a trezi dorinta atunci cand este vorba de o muscatura sau chiar de un suflu suav. Unele persoane experimenteaza placerea la nivelul canalului auditiv.
– Nas. A se atinge pe nas poate fi excitant pentru ambii parteneri. Acelasi lucru se intampla daca cei doi se miros reciproc.
– Mintea este, si ea, o zona erogena. Fanteziile si expresiile seducatoare pot spori gradul de excitare.

ALTE PUNCTE CHEIE
– Parul. Unele persoane se excita atunci cand perechea le atinge firele de par. Astfel se elibereaza unele substante (endorfine), cunoscute ca hormonii placerii.
– Gatul este o zona foarte sensibila, in special ceafa. Ai grija sa nu musti sau sa saruti foarte puternic zona gatului deoarece raman foarte usor semne.
– Incheieturile. Exista o explicatie pentru care femeile se parfumeaza in aceste zone. Incheieturile sunt zonele de unde se poate lua pulsul, sunt puncte cheie deoarece de aici se poate masura ritmul inimii. Daca vei saruta aceste zone, practic ai acces direct catre inima lor.
– Maini si picioare. Prin intermediul reflexologiei, atat de populara in ultimul timp, putem afla ca exista anumite puncte asupra carora daca se exercita presiune, se genereaza energie si sanatatea se poate imbunatati. Se pare ca in anumite zone ale picioarelor si ale mainilor se reflecta diferite organe si sisteme ale corpului.
– Abdomen. Mangaierile pe abdomen pot aprinde atat femeile cat si barbatii. Barbatii au un punct special, exact deasupra zonei genitale, care prin apasare poate provoca erectie.
– Spate si umeri. Pentru ca masajul sa fie erotic, focalizeaza-l in partea inferioara a spatelui. Astfel, se va mari fluxul sanguin in regiunea pelviana.
– Piept. Aceasta zona poate aprinde pasiuni, alaturi de zonele genitale, mai ales daca incepi cu mangaieri care se apropie si se indeparteaza, fara a se atinge partile genitale.
– In spatele genunchilor se afla o piele extrem de subtire. Din aceasta cauza, nervii sunt foarte aproape de suprafata, prin urmare sensibilitatea este crescuta.
– Totul trebuie sa culmineze cu zonele genitale. Acum ca stii secretele corpului tau, iti poti desena propria harta. Nu iti ramane decat sa o arati si partenerului.

Text: Ana Macovei