Zonele fetei unde uitam sa folosim lotiune pentru protectie solara: la ce riscuri ne supunem

Un studiu recent, ale carui rezultate au fost prezentate in cadrul Conferintei Anuale a Asociatiei Britanice a Dermatologilor, a indicat faptul ca 77% din cei care folosesc lotiuni si creme pentru protectie solara, nu acopera in mod constant cel putin doua zone ale fetei.

Participantii la studiu au fost rugati sa-si aplice pe fata crema cu factor SPF, dupa care au fost filmati cu o camera sensibila la raze UV. Astfel s-a descoperit faptul ca 13% au uitat sa-si aplice crema pe pielea sensibila a pleoapelor si 77% nu au acoperit si zona dintre coltul intern al ochiului si partea superioara a nasului. Desi nu pare o descoperire foarte importanta, conform Skin Cancer Foundation cancerul de piele localizat in zona pleoapelor reprezinta intre 5% si 10% din totalul cazurilor de cancer de piele.


Alege produsul SPF potrivit

Dermatologul Mona Gohara a precizat pentru revista „Woman’s Health” ca este indicat sa incercam mai multe produse cu SPF pentru a fi siguri ca il gasim pe cel mai potrivit pentru aceste zone sensibile ale fetei. Reprezentantele sexului frumos au la indemana posibilitatea de a folosi, dincolo de cremele cu protectie solara, si pudra cu SPF sau batoane special concepute pentru zonele sensibile, cu SPF 50+. Bineinteles, nu uita sa porti ochelari de soare cu 100% protectie UV.

Text: Oana Baltoc