Zonele feței unde uităm să folosim loțiune pentru protecție solară: la ce riscuri ne supunem

Un studiu recent, ale cărui rezultate au fost prezentate în cadrul Conferinței Anuale a Asociației Britanice a Dermatologilor, a indicat faptul că 77% din cei care folosesc loțiuni și creme pentru protecție solară, nu acoperă în mod constant cel puțin două zone ale fetei.

Farmaciştii Catena recomandă Rilastil Sun System o gamă completă pentru protejarea tenului şi a pielii corpului de acţiunea nociva razelor solare, oferind protecţie solară tuturor tipurilor de piele, chiar şi celor sensibile şi reactive la soare.

Participanții la studiu au fost rugați să-și aplice pe față crema cu factor SPF, după care au fost filmați cu o cameră sensibilă la raze UV. Astfel s-a descoperit faptul că 13% au uitat să-și aplice crema pe pielea sensibilă a pleoapelor și 77% nu au acoperit și zona dintre colțul intern al ochiului și partea superioară a nasului. Deși nu pare o descoperire foarte importantă, conform Skin Cancer Foundation cancerul de piele localizat în zona pleoapelor reprezintă între 5% și 10% din totalul cazurilor de cancer de piele.Alege produsul SPF potrivit

Dermatologul Mona Gohara a precizat pentru revista „Woman’s Health” că este indicat să încercăm mai multe produse cu SPF pentru a fi siguri că îl găsim pe cel mai potrivit pentru aceste zone sensibile ale fetei. Reprezentantele sexului frumos au la îndemână posibilitatea de a folosi, dincolo de cremele cu protecție solară, și pudra cu SPF sau batoane special concepute pentru zonele sensibile, cu SPF 50+. Bineînțeles, nu uită să porți ochelari de soare cu 100% protecție UV.

Farmaciştii Catena recomandă RILASTIL SUN SYSTEM Fluid 100 este o crema de protectie solara cu o textură fluidă, care conține complexul PRO-DNA, un antioxidant puternic care calmează pielea și are efect antirid, luptând împotriva îmbătrânirii premature a tenului.

Foto: shutterstock