1 Martie, ziua Martisorului

Ziua de 1 Martie simbolizeaza inceputul primaverii, momentul cand natura revine cu forte proaspete la viata, cand soarele ne alinta din nou cu razele lui caldute si pasarile isi reiau concertele. De asemenea, prima zi a lunii martie este sarbatorita oferind martisoare si flori persoanelor dragi din viata noastra.

Am fost curiosi sa aflam ce reprezinta aceasta zi pentru vedetele noastre si cum se pregatesc in asteptarea acesteia. Nu mica ne-a fost mirarea sa descoperim ca traditia este urmata intocmai si ca starurile autohtone sunt cat se poate de serioase cand vine vorba de Martisor. Totodata, le-am putut admira zambetul afisat la gandul venirii primaverii si ne-am molipsit de o buna dispozitie caracteristica zilei de 1 Martie.Ce simbolizeaza 1 Martie pentru vedete?

Diana Bart, prezentator tv: „Pentru mine, 1 Martie este o zi speciala si o zi deosebita care ma duce intotdeauna cu gandul la mama. Nu obisnuiesc neaparat sa ofer martisoare si nu vreau sa ma leg foarte mult de traditiile acestea pentru ca nu mi se par relevante pentru a-ti arata dragostea fata de cei apropiati”.

Alina Craciun, prezentator tv: „Inainte sa fiu mama, ma gandeam eu la mama mea si incercam sa o fac fericita, atat de 1 Martie, cat si de 8 Martie, iar acum astept cu nerabdare sa vad ce surprize imi pregateste Karina, fiica mea. Deja mi-a spus pe ocolite ca face o felicitare la scoala si ard de nerabdare sa vad ce-i iese”.

Adina Galupa, actrita: „Sincer, cand ma gandesc la 1 Martie, imi amintesc de copilarie si de perioada cand duceam martisoare la scoala. Stiu ca era un concurs nespus intre toti colegii: cine aduce mai multe si cine primeste mai multe martisoare. Cand ajungeam acasa, stiu ca abia asteptam sa numar cate martisoare am primit si continua concursul apoi intre mine si sora mea, sa vedem care a primit mai multe”.

Bianca Ionita, prezentator tv: „Anul acesta, ziua de 1 Martie si cea de 8 Martie au o simbolistica aparte. Pe langa faptul ca incepe primavara si vremea se incalzeste, eu ma bucur de o sarcina usoara si devin femeie. Aceste zile sunt dedicate femeii si, daca nasti, daca esti mama, inseamna ca esti intr-adevar femeie”.

Vedetele ofera martisoare

Liviu Varciu, prezentator tv: „Eu o sa dau doar doua martisoare anul acesta: unul mamei mele, pentru ca o iubesc foarte tare, si unul fiicei mele. Atat!”

Brigitte Sfat, vedeta tv: „Eu obisnuiesc sa dau martisoare sufletesti pentru ca acelea sunt cele mai dragute. In copilarie ofeream martisoare, dar acum nu mai obisnuiesc sa dau pentru ca sunt femeie, insa pregatesc pentru copii pentru a le da profesoarelor de la scoala”.

Text: Madalina Manole