2018: Retrospectiva tinutelor WOW

Foto: Emilia Clarke, Jennifer Lawrence, Nicole Kidman, Rihanna

Anul 2018 a fost unul plin de evenimente, iar vedetele internationale au spus prezent. Pe covoarele de gala au defilat tinute alese, interesante, outfituri cool… o adevarata parada a modei, ca de fiecare data. De la Globurile de Aur, Premiile BAFTA, Oscaruri, Met Gala, MTV Movie & TV Awards, Cannes si pâna la nunta Printului Harry cu Meghan Markle, cele mai frumoase aparitii trebuie trecute in revista.



Emilia Clarke

Editia Globurilor de Aur de anul acesta a stat sub semnul protestului #metoo si al miscarii Time’s UP, dupa izbucnirea scandalului care l-a avut in centru pe producatorul Harvey Weinstein. A predominat negrul, si ne-a atrasa atentia Emilia Clarke, actrita din Game of Thrones, care purtat o superba rochie lunga, creatie Miu Miu, cu un decolteu adânc, pe care a accesorizat-o cu un colier cu diamante si un clutch de catifea.

Jennifer Lawrence

Editia cu numarul 71 a Premiilor BAFTA a avut loc in luna februarie a acestui an. Nu am putut trece cu vederea tinuta lui Jennifer Lawrence. Actrita a purtat o rochie neagra, lunga, cu taieturi drepte si mâneci cazute pe umeri, din organza, o tinuta feminina, creata de Maria Grazia Chiuri pentru Christian Dior. Evenimentul a avut loc la Royal Albert Hall, din Londra.

Nicole Kidman

Outfiturile de Gala Premiilor Oscar au fost care mai de care mai interesante si mai indraznete. Trebuie sa amintim aparitia ravisanta a actritei Nicole Kidman. Nicole a optat pentru o rochie semnata Armani Privé, albastru cobalt, cu crapatura, cu un decolteu in forma de inima si o funda supradimensionata. A accesorizat-o cu bijuterii Fred Leighton, un ceas Omega si o pereche de pantofi Louboutin.

Rihanna

Tema Galei Met de anul acesta a fost Trupuri dumnezeiesti: moda si imaginatia catolica. Rihanna a fost co-gazda alaturi de Anna Wintour, Donatella Versace si Amal Clooney, iar tinuta ei ne-a fermecat, caci s-a transformat in varianta feminina a Papei. A purtat o rochie scurta, mulata, impodobita cu cristale si perle, creatie Maison Margiela, completata de o capa si o mitra papala. Outfitul a fost cusut in 250 de ore, accesorizat cu un colier cu crucifix.

Foto: Jennifer Lopez, Madalina Ghenea, Cate Blanchett, Zendaya

Jennifer Lopez

In cadrul aceluiasi eveniment (Gala Met), o alta tinuta superba ne-a taiat rasuflarea. Jennifer Lopez a radiat pur si simplu intr-o rochie Balmain cu decupaje, incrustata cu pietre si cu o trena dramatica, din pene de strut. Pe pieptul rochiei trona o cruce din cristale. Lopez a purtat bijuterii Tiffany & Co., insa nimic nu a putut rivaliza cu crapatura adânca a rochiei.

Madalina Ghenea

Madalina Ghenea este o românca frumoasa si talentata, cu care ne mândrim. La Festivalul de Film de la Venetia de anul acesta, Madalina a pasit increzatoare pe covorul rosu, ca de fiecare data, iar tinuta cu care a sedus Venetia a fost o rochie rosie cu trena si decolteu adânc, pe care a accesorizat-o cu un colier superb. A furat toate privirile…

Cate Blanchett

De o eleganta desavârsita a fost si tinuta purtata de Cate Blanchett la Festivalul de Film de la Cannes, la premiera productiei Blackkklansman. Actrita si-a facut aparitia intr-o creatie Givenchy Haute Couture, o fusta lunga, cu volane, intr-o combinatie incântatoare de culori, cu o curea din catifea si o maleta neagra. Aparent simplu, dar de mare efect.

Zendaya

La MTV Movie & TV Awards 2018, actrita si cântareata Zendaya a optat pentru un look tineresc, potrivit de altfel vârstei sale, facându-si aparitia intr-o rochie scurta, maro, in forma de… umbrela, semnata August Getty Atelier. Si-a pus o pereche de cercei rotunzi, supradimensionati, si o pereche de pantofi stiletto, intr-o nuanta asemanatoare cu cea a rochiei.

Foto: Printul Harry si Meghan Markle

Meghan Markle

Anul acesta au batut clopotele de nunta la Curtea Regala, protagonistii fiind Printul Harry si Meghan Markle, acum Ducesa de Sussex. Meghan a ales pentru ziua cea mare o rochie eleganta, simpla, timeless, creatie Clare Waight Keller – Givenchy. A avut mâneci trei sferturi, era usor decupata in zona umerilor, si i-a scos in evidenta talia. Pe cap a purtat tiara cu diamante a Reginei Maria si un voal de 5 m lungime.

Text: Ruxandra Dumitrescu