5 metode de a accelera metabolismul fara a face sport

decupat_5 metode de a accelera metabolismul fara a face sportStim cu totii ca exercitiile fizice au, printre altele, si rolul de a accelera metabolismul, insa, daca sportul nu face parte din activitatile tale favorite, iar tu iti doresti cu ardoare sa scapi de cateva kilograme in plus, iata ca exista si alte solutii de a-ti pune in functiune metabolismul, pe care ti le prezentam mai jos.Apa cu gheata

Conform unor studii desfasurate in California, daca bei zilnic doua pahare de apa cu gheata sau apa usor inghetata, reusesti sa accelerezi cu pana la 50% metabolismul. Explicatia vine din faptul ca organismul nostru consuma mai multa energie, implicit calorii, pentru a o incalzi, trebuind sa o aduca la temperatura corpului. In plus, un alt beneficiu al apei congelate este ca are o calitate net superioara apei normale, procesul de inghetare ajutand la purificarea sa.

Dusurile scotiene

Renumitele dusuri scotiene nu au doar capacitatea de a intari sistemul cardiovascular, ci si de a activa metabolismul. Alternarea la dus a apei calde cu cea rece pune sangele in miscare, creeaza energie si astfel metabolismul se urneste.

Pauzele scurte si dese

Daca jobul tau este de asa natura incat nu trebuie sa te ridici de la birou, ne pare rau sa-ti spunem, dar nu te aplaudam. A sta opt ore doar pe scaun este ca si cum te autocondamni la o „cura de ingrasare”. Chiar daca timpul te preseaza si sarcinile sunt peste masura, incearca sa te ridici si sa te plimbi cateva minute prin incapere. Astfel, iti vei pune in miscare si metabolismul.

Alimentele picante

Alimentele picante, in special piperul si ardeiul iute, au rolul de a accelera considerabil metabolismul. Acestea, pe langa nutrientii pe care-i contin, grabesc digestia si, astfel, in loc sa alergi, mananci si slabesti. De asemenea, telina este o leguma care ar trebui sa faca parte din meniul tuturor, deoarece are calorii negative – mai exact, contine 6 calorii, iar pentru a o digera, corpul nostru consuma 7 calorii.

Somnul suficient

Daca somnul peste masura iti incetineste arderile, afla ca si lipsa somnului are aceleasi efecte asupra organismului. Asa ca incearca sa dormi cele 8 ore recomandate de specialisti, caci doar astfel nu-ti vei deregla metabolismul.

Text: Madalina Manole