5 motive pentru care să folosești uleiurile de păr

Deși de-a lungul timpului am încercat tot felul de metode pentru a nu mai avea părul gras și pentru a-i da volum, iată că specialiști în hair styling recomandă uleiuri pentru un păr sănătos. În articolul umător vom afla de ce consideră experții că este nevoie să avem părul mereu hidratat cu un ulei nutritv.

Fiecare femeie va beneficia de un păr sănătos, dacă va folosi un ulei de păr măcar o dată pe săptămână”, povestește hair stilist-ul celebrităților, Mark Townsend. Acesta se ocupă de îngrijirea părului unor vedete precum: Rachel McAdams, Kirsten Dunst, Dakota Johnson, Mary-Kate, Ashley și Elizabeth Olsen. „Veți observa o diferență majoră după ce îl veți folosi cu regularitate”, adaugă Townsend.

Iată argumentele invocate de acesta, pentru care ar trebui să integrăm uleiurile în rutina noastră de îngrijire a părului:Uleiurile sunt “multifuncționale”, pentru că au multe beneficii pentru păr

„Aș putea enumera, probabil, cel puțin 20 de beneficii ale utilizării unui ulei de păr”, spune Townsend. “Uleiurile au rol de a lubrifia firul de păr, drept urmare, sunt foarte bune când încerci să descurci părul umed. Au rol de a sigila cuticula firului de păr și funcționează ca agenți de protecție împotriva căldurii.” Deci, sunt stimulenți de nutrienți pentru sănătatea părului. “Beneficiul oferit de majoritatea uleiurilor este faptul că menține calitatea firului de păr, datorită acizilor grași din compoziție, care înlocuiesc lipidele de care părul are nevoie pentru a fi sănătos. Când nivelul acestora scade, firele de păr încep să se despice la vârfuri. Drept urmare, aceste lipide trebuie înlocuite.”

Aplicarea uleiurilor pe păr se face cu ușurință

„Cel mai important lucru referitor la aplicarea uleiurilor este distribuirea uniformă. Așa că le spun clienților să-și secționeze părul cel puțin în jumătate – o secțiune superioară și o secțiune inferioară atunci când aplică produsul”, spune Townsend.

“Se pune o picătură din orice fel de ulei în mâini, se freacă mâinile, iar apoi se trec degetele prin păr și se piaptănă uniform. Apoi faceți aceeași mișcare la următoarea secțiune de păr, adăugând încă o picătură de ulei în palme. Cu cât părul este mai gros, cu atât veți avea nevoie de mai multe picături. Persoanele cu părul foarte gros pot avea nevoie de până la patru sau cinci picături pe secțiune.

Asigurați-vă, totuși, că evitați aplicarea uleiului în apropierea scalpului. Sebumul natural creat de scalp este cel mai bun balsam de păr, existent până acum, deci nu trebuie înlocuit cu alte uleiuri. Aplicați ulei la cel puțin trei-patru centimetri distanță de scalp, dar până la vârfuri. Cel mai bun mod de a-l aplica este să începeți de la vârfuri și către scalp”, ne recomandă expertul.

Încearcă gama de uleiuri hidratante Difeel, perfectă pentru orice tip de păr!

Crearea unor amestecuri de uleiuri

Mark Townsend povestește că el creează de unul singur anumite amestecuri de uleiuri pentru clienții săi. Acesta folosește o ceașcă de ulei de nucă de cocos cu o lingură de ulei de migdale, macadamia, jojoba și ulei de vitamina E. Le amestecă pe toate într-un castron, după care toarnă amestecul într-un recipient special, cu picurător.

„Când folosiți toate aceste uleiuri, părul va absorbi cât și ce va avea nevoie, astfel că nu va mai fi necesară împachetarea lui”, explică Townsend. „De obicei, atunci când clienții mei își fac propriul ulei de păr, devin dependenți de aplicarea produsului, deci cred că este cel mai uimitor tratament pre-șampon.”

Tratamentul cu uleiuri poate fi personalizat

Uleiurile diferite au, evident, avantaje diferite, așa că trebuie alese în funcție de nevoile fiecăruia. „Dacă ai părul foarte uscat și deteriorat, vrei ceva mai greu, cum ar fi un ulei de cocos, deoarece părul uscat are o putere mare de absorbție”, spune Townsend.

„Nu am găsit niciodată ceva mai hidratant pentru păr decât uleiul de cocos. Am adăugat chiar și ulei de cocos la balsamul de păr. Pe de altă parte, uleiul de jojoba este un lubrifiant uimitor pentru păr. Uleiul de argan are beneficiul de a lăsa părul moale, mătăsos și neted – acel ulei va reflecta lumina, făcându-ți părul să pară super strălucitor. Uleiul de argan, în schimb, folosit zilnic, nu se clătește cu ușurință. S-ar putea să ai nevoie de două sau trei șamponări pentru a scăpa de toate reziduurile lăsate de acesta”, povestește hair stilistul.

Nu există o singură formulă care să conțină toate aceste beneficii

Specialistul ne asigură că nu există o formula care să conțină toate beneficiile de care părul nostru are nevoie, drept urmare, este important să ne creăm singure amestecul care ne place.

Acum că am învățat beneficiile uleiurile, în mare parte, adăugând o picătură sau două din amestecul realizat, în recipientul cu șampon, veți obține un produs care combate problema părului încâlcit, chiar de la prima spălare”, încheie Townsend.

Încearcă gama de uleiuri hidratante Difeel, perfectă pentru orice tip de păr!

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik