5 tipsuri pentru a purta corect un parfum

decupat - 5 Tipsuri pentru a purta corect un parfumDe obicei, atunci cand avem un parfum preferat, ne dorim sa-l purtam tot timpul, zi si noapte, si tindem sa-l pulverizam din abundenta. Ei bine, aflati ca aceste obiceiuri nu sunt tocmai corecte si, in loc sa fim apreciate pentru aroma sa, riscam sa cadem in latura opusa si sa devenim respingatoare. Din acest motiv, am intocmit o lista ce contine cele mai importante sfaturi de care orice persoana ar trebui sa tina cont, cu atat mai mult cu cat parfumul nu este un moft, ci o necesitate zilnica, la fel ca si crema de fata sau fondul de ten.Ce cantitate de parfum pulverizam?

Exista 3 categorii de femei: cele care pun prea mult parfum, cele care se zgarcesc si cele echilibrate, categorie din care, din pacate, fac parte prea putine femei. De aceea este important sa stim ce cantitate de aroma trebuie sa pulverizam, astfel incat sa nu intoxicam oamenii din jurul nostru, dar, in acelasi timp, sa lasam o dara fina in urma. Ei bine, trebuie sa pulverizam nici mai mult, nici mai putin de 2 sau 3 pufuri, in functie de concentratia parfumului. Tineti cont ca, in functie de cantitatea de esenta continuta, pe piata exista apa de toaleta, apa de parfum si parfum.

Unde pulverizam parfumul?

Exista 3 puncte cheie unde ar trebui sa pulverizam parfumul pentru ca aroma acestuia sa persiste cat mai mult timp − acestea sunt: incheietura mainii, in spatele lobului urechii si la ceafa, deoarece aici circulatia sangelui este mai intensa. De asemenea, un puf in scobitura genunchiului este un truc remarcabil care imprastie aroma la fiecare miscare a picioarelor.

Schimba des parfumul!

Daca folositi timp indelungat aceeasi aroma, simturile se vor obisnui cu ea. Sfatul nostru este sa alegeti cateva arome care va plac intr-adevar si sa le purtati prin rotatie. Daca aveti un singur parfum, schimbati-l o data la maximum 3 luni. O alta optiune eficienta este sa aplicati, macar o data pe saptamana, ulei esential in loc de parfum. Aromele de lavanda, lamaie, portocala, cocos sau vanilie sunt perfecte pentru a-ti reimprospata simturile.

Parfum de zi vs parfum de seara

Incercati sa purtati parfumul in functie de momentul zilei. Desi pare greu de crezut, exista esente recomandate pentru a fi purtate ziua si esente de seara, de obicei mai puternice. Alegeti un parfum cu aroma fresh pentru zi si lasati aromele dulci sau orientale pentru seara. De asemenea, exista parfumuri intense care, folosite ziua, devin inecacioase.

Fa parfumul sa persiste!

Iata ca si la acest capitol exista trucuri. Intotdeauna, un parfum va persista mai mult pe o piele hidratata. Astfel, inainte de a-l aplica, pune un strop de crema in acel loc, de preferat din aceeasi gama sau, cel putin, o crema fara miros puternic care sa nu influenteze aroma parfumului. De asemenea, pentru a nu-i altera aroma, pastreaza parfumul intr-un loc racoros si intunecat.

Text: Madalina Manole