5 zile până la premiile Grammy, ediţia 62

Au mai rămas câteva zile până la decernarea premiilor Grammy Awards. Ediţia cu numărul 62 va avea loc pe 26 ianuarie la Staples Center din Los Angeles şi o va avea ca maestră de ceremonii, pentru al doilea an consecutiv, pe cântăreaţa Alicia Keys.

Nominalizările pentru această ediţie au apărut încă din luna noiembrie a anului trecut. Lizzo este artista care a primit cele mai multe nominalizări, opt, urmată de Billie Eilish şi Lil Nas X, cu câte şase selecții, şi de Ariana Grande şi HER, cu câte cinci.Vezi aici toate nominalizările din acest an!

Billie Eilish (18 ani) este cea mai tânără artistă nominalizată în fiecare dintre cele patru mari categorii (“cel mai bun album”, „cea mai bună înregistrare”, „cel mai bun cântec” şi „cel mai bun artist nou”) în acelaşi an. Până în acest an, recordul a fost deţinut de Mariah Carey, care, la 20 de ani, a fost selectată în aceleaşi categorii şi este primul interpret prezent în Billboard Hot 100 care a ocupat poziţia întâi în fiecare din ultimele patru decenii, datorită hitului „All I Want For Christmas Is You”.

De asemenea, Billie Eilish este cel mai tânăr artist care înregistrează tema unui film cu James Bond. Citeşte aici mai mult! Fără nicio îndoială, 2019 a reprezentat cel mai important an pentru Billie Eilish. Cu doar câteva săptămâni înainte de cea de-a 18-a sa aniversare, Billie este, conform Billboard, femeia anului 2019.

„The Recording Academy”, a luat în calcul pentru Grammy Awards 2020 cele mai bune piese și albume lansate în intervalul octombrie 2018 – septembrie 2019, când a făcut nominalizările pentru cele peste 80 de categorii.

Premiile Grammy sunt prezentate anual de către Academia Națională a Artelor și Științelor de Înregistrări a Statelor Unite ale Americii pentru realizări deosebite în domeniul înregistrărilor muzicale. Spectacolul decernării lor este unul din cele patru mari spectacole muzicale cu decernări de premii desfășurate anual în Statele Unite; celelalte fiind Premiile Muzicii Americane, Premiile Muzicale Billboard și Ceremonia inducțiilor în Rock and Roll Hall of Fame.

Photo: Google Images

Text: Bettina Cristea