7 moduri prin care desenul ajută copiii să își dezvolte abilitățile creative

Procesul de dezvoltare al copiilor este cea mai importantă etapă din viața părinților. Abilitatea creativă este un aspect de bază al comportamentului fiecărui copil și al construirii abilităților cognitive.

De la câștigarea încrederii, la a fi cât mai expresivi, iată cum desenul poate avea un impact major asupra îmbunătățirii abilităților creative, de învățare a copiilor, și chiar asupra creșterii încrederii în propria persoană.1.  Îi face mai expresivi

Când îi lipsesc cuvintele pentru a se putea exprima, când există multe emoții la mijloc, desenele sau picturile îi ajută pe copii să-și exprime gândurile cele mai profunde. La fel ca în cazul adulţilor, uneori şi acestora le este dificil să-și exprime emoțiile, astfel încât desenele îi pot ajuta să se simtă în largul lor, în timp ce exprimă ceea ce au în minte.

Ca părinte poți înțelege ce vrea cu adevărat copilul prin desenul său. Desenarea pentru copii acționează ca o formă excelentă de comunicare și poți descoperi cu adevărat ce îi trece prin minte, obținând informații.

2. Îmbunătățește abilitățile motorii

Mișcarea mâinilor și a ochilor este esențială pentru copii ca să învețe de la o vârstă fragedă să își construiască abilitățile motorii, desenul fiind cea mai potrivită soluție pentru asta.

3. Îmbunătățește imaginația

În timp ce copilul tău desenează pe o hârtie goală, este posibil ca imaginația lui să ruleze într-un mod cât mai haotic și de neînțeles. Acest lucru îi încurajează la visare și la aspirații, creându-și singuri o lume doar a lor, astfel încât, ca adulţi, vor fi motivați să lupte ca să obțină ceea ce visau atunci când erau mici.

4. Ajută la creativitate și originalitate

Când desenează, copiii pot să gândească „out of the box”, simțindu-se liberi. Prin desen, li se oferă posibilitatea unei perspective unice despre viață și despre lucrurile frumoase care se întâmplă în ea.

Foloseşte cele mai bune produse pentru pielea sensibilă a celui mic. Intră AICI să vezi despre ce este vorba!

5. Organizare eficientă

În timp ce desenează, învață, de asemenea, să-și organizeze gândurile și să aibă un plan de acțiune pentru lucrurile pe care le are de realizat. Acest lucru le oferă abilitatea de a-şi face un plan și de a-l duce la bun sfârșit, ceea ce îi va ajuta în continuare la dezvoltarea abilităților de echipă, în proiectele de grup.

6. Demontează gândurile negative

Desenul este cunoscut pentru a ajuta la depășirea stresului, anxietății sau depresiei. Pe copii îi ajută să își liniștească mintea și să elimine toate gândurile negative, făcând loc pentru pozitivitate și gânduri bune.

7. Construiește abilități de rezolvare a problemelor

Când desenează, copiii se confruntă cu mai multe întrebări, cum ar fi ce culoare ar trebui să folosească, unde să plaseze un anumit obiect în desenul lor și multe altele. Capacitatea de a veni cu aceste soluții într-o perioadă limitată de timp le va spori abilitățile de rezolvare a problemelor, un aspect important al învățării.

Încurajează-l pe cel mic să deseneze zilnic pentru ca procesul său de dezvoltare psiho-emoțională și fizică să urmeze un curs cât mai sănătos și firesc.

Dacă şi tu eşti proaspătă mămică, te invităm să afli mai multe sfaturi despre sănătatea celui mic şi a ta, din cărticica Mama şi Copilul disponibilă şi online AICI!